Blijkbaar is 2 minuten cardio genoeg om je concentratie te verbeteren 

Je hoeft je maar twee minuten in het zweet te werken om je concentratie te verbeteren, aldus science. 

concentratie verbeteren

Een uur in de sportschool zwoegen is dan wel goed voor je conditie, maar om je concentratie te verbeteren is het helemaal niet nodig om zestig dierbare minuten in the gym door te brengen. Twee luttele minuten is meer dan genoeg.

Korte oefeningen 

Lukt het je maar niet om je te concentreren? Dan kan het helpen om even een korte cadiosessie in te lassen. Intensieve beweging helpt namelijk om je concentratie en geheugen te verbeteren en je hoeft die bewegingen maar twee minuten uit te voeren om de vruchten ervan te plukken, zo blijkt uit een studie gedaan naar de hersenactiviteit na lichamelijke inspanning.

Het effect van drie populaire cardio-activiteiten werd onder de loep genomen: fietsen, wandelen en hardlopen. De onderzoekers stelden dat men brain boosting perks ervoer na het uitvoeren van deze soorten beweging. Het maakt ons gelukkiger en meer gefocust, zo stelt hoofdonderzoeker Peter Blomstrand.

De voordelen

Slechts twee minuten cardio is volgens de onderzoekers genoeg voor een snelle concentration fix. Wel gaat het hierbij om aerobe activiteiten, een paar minuten yoga of pilates heeft dus niet hetzelfde effect. De experts leggen uit dat de dopaminereceptoren dan worden geactiveerd en dat stimuleert de cognitieve functie van het brein. Ook verhoogt je hartslag als je beweegt, wat de bloedsomloop weer verbetert en zo bereikt zuurstof je herenen beter waardoor je je ook weer makkelijker kunt concentreren.

Kun jij dus wel wat extra concentratie gebruiken? Het is slechts twee minuten van je verwijdert.

Lifestyle
  • Well and Good
  • Andrea Piacquadio