Zo ben je in de middag net zo productief als in de ochtend

Met deze tips kom je sneller uit je after-lunch dip.

Productief

Hoewel sommige werkdagen nou eenmaal minder productief verlopen dan anderen, ben je waarschijnlijk in de ochtend vaak productiever dan in de middag. Als je na je pauze met een after-lunch dip zit waar je niet meer uitkomt, dan wil je onderstaande tips lezen.

1. Gezond eten

Skip heftige maaltijden in de middag, zoals bijvoorbeeld een hamburger. Dit voedsel kan namelijk al snel zwaar op je maag liggen, waardoor een after-lunch dip haast niet te vermijden is. Uit onderzoek blijkt dat je het beste voor noten, fruit en groente kunt gaan. Het zou je productiviteit zelfs een boost kunnen geven.

2. Stel prioriteiten

Wanneer is de deadline voor die ene opdracht en wanneer moet je de andere af hebben? Kijk goed welke belangrijker is en welke meer aandacht nodig heeft; die kun je beter 's ochtends maken. De opdrachten die minder focus maar meer tijd vergen, kun je laten liggen voor de middag.

3. Music

Luister naar je favoriete muziek, maar doe dit wel op het juiste moment. Is jouw concentratie ver te zoeken en kun jij alle nummers van Beyoncé meezingen? Dan is het misschien niet zo'n goed idee om haar muziek op te zetten; hierdoor raak je nog meer afgeleid omdat je automatisch focust op de tekst van het liedje. Luister liever vlak voordat je weer aan het werk moet (dus in je pauze) naar muziek van Queen Bey; dit zal ervoor zorgen dat je brein getriggerd wordt, zodat je later gefocust aan het werk kunt. Succes!

Carriere
  • Lifehack
  • BrunoPress