Sporten in stijl, zonder koude voeten

Koude voeten zijn enorm vervelend. Draag je wel de juiste sokken? Wij hebben een leuke tip voor je: de sokken van FALKE. Stijlvol én lekker warm.

warme-sokken

Ben jij ook echt altijd buiten te vinden? Rondje hardlopen in de regen, mountainbiken door de modder en de sneeuw opzoeken voor een mooie afdaling: allemaal heel leuk. Maar… je krijgt er wel koude voeten van, terwijl je toch sokken draagt. De vraag is dan: zijn dat wel de juiste sokken? Want met de sokken van FALKE kom je niet alleen stijlvol, maar ook lekker warm voor de dag.

Koude voeten, koud lijf

Als je voeten koud zijn, heb je het helemaal koud, zelfs in je warme schoenen. Dat komt doordat je lichaamstemperatuur wordt bepaald door je bloedsomloop. Warm bloed dat in je ijskoude klompjes terecht komt, koelt af en wordt weer teruggepompt naar boven. Die kou gaat dan mee. Daar krijg je toch de rillingen van?

Verminderde bloedsomloop

Overigens is die bloedsomloop zelf ook belangrijk om warme voeten te hebben. Voeten zitten aan het einde van de toevoer en om bij je tenen te kunnen komen, zijn er allemaal kleine adertjes nodig. Bij kou verkrampen deze haarvaatjes waardoor ze een stuk nauwer worden. En hoe nauwer het vaatje, des te lastiger het is om er warm bloed doorheen te duwen. Hierdoor krijg je dus ook koude voeten.

Vrouwen hebben vaker koude voeten

Wist je dat vrouwen vaker en sneller last kunnen hebben van koude voeten dan mannen? De reden hiervoor is simpel: de bloedsomloop heeft ook last van hormonale veranderingen. Doordat de hormoonspiegel verandert tijdens je cyclus, kun je de ene keer warme en de andere keer koudere voeten hebben.

Stimuleer de bloedsomloop

Natuurlijk helpen sokken, schoenen en warme sloffen om de voeten van buitenaf te verwarmen, maar je kan ook zelf van alles doen om warme voeten te krijgen. En ja, je koude klompjes onderbrengen bij je partner helpt uiteraard ook. Heb je altijd last van koude voeten, ook als het geen winter is? Dan helpt het om meer te bewegen en wisselbaden te nemen. Hierdoor stimuleer je de bloedsomloop en krijg je warmere voeten. Het helpt ook om je benen en voeten niet te kruisen of over elkaar te leggen. Hierdoor kun je de bloedvaatjes afknijpen. Het gevolg? Juist, koude voeten. Een fijne massage helpt overigens ook om warmere voeten te krijgen.

Bloedsomloop stimulerende sokken

En… goede sokken dragen ook bij aan warmere voeten en een betere bloedsomloop. Als je buiten veel sport, weet je het belang van goede sokken. Sokken houden je voeten immers droog als je gaat zweten. Daarnaast beschermen ze je voeten tegen sluitingen, bindingen en naadjes van je schoenen. Kies daarom voor echt goede sokken als je buiten sport. Deze bieden namelijk ook ondersteuning voor de bloedsomloop.

Iedere sport andere sokken

Kniekousen zijn echt heel fijn onder je skibroek of snowboard outfit. En ze staan bij de après ski super tof over een maillot en onder een warm rokje. Ga je hardlopen? Kies dan voor goede sokken die perfect passen in je hardloopschoenen. Tevens ideaal voor de sportschool natuurlijk. Of als je rent op het sportveld. Oh en als je leuke sokken met sneakers wil dragen tijdens een avondje stappen, kan dat natuurlijk ook. In het FALKE assortiment zijn veel verschillende sokken te vinden. Zelfs met een chic, subtiel glittertje. En ja, zelfs voor die momenten dat je lekker comfy op de bank hangt, heeft dit merk toffe, stijlvolle en vooral heerlijk warme sokken.

Warme, ademende sokken

Uiteraard gemaakt van katoen en een beetje wol. De perfecte combi voor sokken als je het ons vraagt, want katoen en wol laten de huid optimaal ademen. het ademen van de huid is heel belangrijk, het laten ademen van je voeten wellicht nog het allerbelangrijkst. Voeten zitten vaak de hele dag weggestopt in schoenen, waar ze het soms best benauwd van kunnen krijgen. Als voeten gaan zweten in synthetische sokken, kan het transpiratievocht zich binden aan eventuele bacteriën op de voeten waardoor er een typische zweetvoetengeur ontstaat. Ook zwemmerseczeem kan verergeren door niet-ademende sokken. Wol en katoen zijn natuurlijke materialen die de huid laten ademen én die isolerend werken. Zo heb je minder snel last van koude voeten.

Kortom: deze sokken wil je

Heb je snel last van koude voeten? Kies dan de juiste sokken uit om de gezondheid en warmte van je voeten te stimuleren. Van deze sokken word jij blij, maar je partner ook. Die hoeft dan niet als kacheltje te fungeren. Overigens kun je voor je iedereen in je familie dezelfde fijne sokken aanschaffen. Dat is ook leuk om cadeau te geven (en krijgen).

Lifestyle
  • Unsplash, johnstonsofelgin