Met déze haarkleuren zit jij dit najaar goed 

Deze prachtige tinten maken dit najaar hun opmars.

Lees ook

Trends komen en gaan. De koele haartinten kussen we voor nu dan ook vaarwel en verwelkomen dit najaar de warme, natuurlijke haarkleuren. De natural hair tones zijn helemaal hot en happening, maar wanneer kies je voor welke kleur? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. Komen ze:

Warme types kiezen voor een warme haarkleur

Als je een warme ondertoon in je huid hebt, mag je jezelf een warm haartype noemen. Warme types met lichte ogen en licht haar zijn vaak 'lentetypes'. Warme types met donkere ogen en donker haar zijn dan weer vaker 'herfsttypes'.

Ben jij een lentetype? Dan kun je het beste voor de kleuren honingblond, koperblond of goudblond gaan. Een herfsttype flatteert meer bij kleuren als kastanjebruin, koperdonkerblond of mahoniebruin. Uiteraard blijft de keuze bij jou!


Koele types kiezen voor een natuurlijke haarkleur

Heb jij een koele haarkleur? Dan staan natuurtinten – alle kleuren zonder nuances – je het mooist. Als je een koel haartype met lichte ogen en een lichte huid bent, staat natuurlijk blond of lichtblond je fantastisch. Heb je donkere ogen en donker haar? Dan passen natuurlijke kleuren als donkerblond of (licht)bruin goed bij je.

Wil je het liefst een warme haarkleur? No worries! Zorg dan dat je de aanzet met een natuurtint verft en alleen je lengtes verft met een warme tint.

Haarkleurnummers

Van plan om je eigen haar te verven? Houd dan altijd rekening met de nummers die op een pakje haarverf staan. Het eerste nummer op de verpakking geeft altijd de kleurhoogte aan. Nummer 1 is zwart en nummer 11 is zeer lichtblond. De cijfers achter de punt duiden dan weer de nuance aan. Warme haarkleuren zijn tinten met een warme nuance. Voorbeelden daarvan zijn: goud (.3), koper (4.), mahonie (.5), rood (.6), chocola (.7) of kastanje (.8).

De natuurtinten herken je aan de .0. Een 8.0 is bijvoorbeeld een natuurlijke blonde tint, terwijl een 5.0 een natuurlijke bruintint is. Aan een natuurtint zijn dus geen warme of koele nuances aan de kleur toegevoegd. Het wordt dan ook niet voor niets een natuurlijke kleur genoemd.

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook