Met deze simpele tips geef je je lichaam een snelle detox

Toe aan een detoxdagje? Met deze tips ben je binnen 24 uur weer fris en fruitig.

Het najaar, de coronacrisis of het thuiswerken zijn allemaal dingen die een negatief effect op je lichaam kunnen hebben. Daarom kan een detoxdagje op z'n tijd wel eens fijn zijn. Enne, met deze simpele tips ben jij binnen 24 uur weer fris en fruitig.

Grondige detox

Het is jammer, maar junkfood en alcohol zijn helaas erg slecht voor je stofwisseling. Volgens erkend diëtiste Sarah Asay kan een verstoorde stofwisseling leiden tot gewichtstoename, verhoogde bloeddruk en choresterol, minder energie, een hongergevoel en problemen met slapen. Oei…

Gelukkig niets wat een grondige detox niet kan voorkomen. Dit zijn de beste manieren om bovenstaande symptomen te verminderen en je energieker en gezonder te voelen.

Gun jezelf een goede nachtrust

De eerste tip is misschien voor de hand liggend, maar wel een van de meest effectieve manieren om je lichaam te herstellen: ga vroeg naar bed en trakteer jezelf op een goede nachtrust. Slaap is gekoppeld aan gewichtsverlies en verlaging van je cortisol-level en stress. Zorg voor een koele omgevingstemperatuur en gun jezelf eens tien (in plaats van zeven of acht) uur slaap.

Drinken water vóór het slapen

Dat water drinken wonderen doet voor je lichaam, wisten we al. Maar het is pas echt effectief als je het net vóór en na het slapen drinkt. Terwijl je lichaam slaapt, zit je namelijk lange tijd zonder hydratatie.

Neem even pauze om te stretchen

Neem elk uur een pauze om te stretchen en even te bewegen, al is het maar vijf minuten. Dit zal vermoeidheid verminderen, je bloedsomloop bevorderen en je hartslag verhogen, waardoor je calorieën verbrandt.

Maak thee van deze ingrediënten

Ingrediënten als citroen, gember, pepermunt, kokos en cayennepoeder stimuleren de spijsvertering. Stop één van deze ingrediënten in je thee voor de ultieme detox.

Honger jezelf niet uit

Voel je de impuls om na het eten van ongezonde dingen of een avondje drinken alleen nog maar groen sap en water te drinken? Volgens Sarah Asay zijn dit soort gedachten puur een vorm van zelfbedrog. De diëtiste zegt dat je alles mag eten wat je wil, zolang je je bewust bent van je keuzes en niet te veel eet. Echt waar, ook na een paar stukken chocola werkt die detox nog.

Bron: Byrdie | Beeld: Oleg Ivanov

Laatste nieuws