Inspiratie voor een kerstrecept

Zeker dit jaar is het extra fijn om te genieten van speciale gerechten.

Inspiratie voor een kerstrecept

Voor veel mensen staat de kerstvakantie straks weer voornamelijk in het teken van familie, vrienden, heerlijk eten en mooie herinneringen. Zeker dit jaar is het extra fijn om het met je directe naasten te vieren en te genieten van speciale gerechten. Vandaag delen we een overheerlijk recept dat perfect is voor een onvergetelijk kerstdiner. Probeer deze kerst onze favoriet: Varkenshaas met appel, spek en rozijnen. Een echte klassieker onder de kerstgerechten!

Bereidingswijze

Dit recept is voor 4 personen en duurt ongeveer 25 minuten om voor te bereiden. Gemakkelijk en snel dus, vergeleken met andere klassiekers.

1. De eerste stap is om de rozijnen te laten weken in een kommetje appelsap. Intussen bestrooi je de varkenshaas met peper en verhit je de koekenpan met boter of olie. Vervolgens bak je de varkenshaas in 12 tot 15 minuten prachtig bruin vanbuiten en rosé vanbinnen (of natuurlijk gaar naar eigen wens).

2. Neem het vlees vervolgens uit de pan en houd het losjes afgedekt met aluminiumfolie warm. Bak in het resterende bakvet de spekreepjes in 4 minuten knapperig bruin uit. Snijd intussen de ongeschilde appel in kwarten, verwijder natuurlijk het klokhuis en snijd elk kwart in 3 losse partjes. Bak de appelpartjes 2 minuten met de spekreepjes mee.

Tip: omwikkel de varkenshaas met plakjes gerookt ontbijtspek en laat de spekreepjes weg.

3. Schenk het appelsap met de geweekte rozijnen in de pan en breng het geheel aan de kook. Schraap met een spatel de aanbaksels van de bodem en laat de jus tot de dikte inkoken. De varkenshaas snijd je in plakjes en verdeel je op je mooiste schaal. Schep er de jus met de appel en het spek over. Garneer de schaal met de peterselie naar wens, of doe dit in een apart bakje op tafel.

Benieuwd naar meer heerlijke kerstmaaltijden, zoals dit kerstrecept met varkenshaas en inspiratie voor het kerstdiner? Bekijk dan de recepten van Jumbo!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 el rozijnen
  • 100 ml appelsap
  • 325 g varkenshaas
  • 25 g roomboter
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 1 handappel (bijv. jonagold)
  • 1 takjes peterselie
  • 1 aluminiumfolie