Met deze simpele trucjes slaap jij voortaan wél in het vliegtuig

Reis jij altijd met types dat binnen no time in slaap vallen? Dít moet je doen om ook één van hen te zijn.

Met deze simpele trucjes slaap jij voortaan wél in het vliegtuig

Je bent het vliegtuig nog niet ingestapt of je reisgezelschap ligt al te slapen. Ondertussen weet jij maar niet in slaap te komen, wat in sommige gevallen nogal voor de nodige frustraties kan zorgen. Enfin, dat behoort vanaf nu bij het verleden, want de volgende keer dat jij het vliegtuig instapt, zal je slapen als een baby. 

1. Zorg dat je een boek bij je hebt

De nieuwste editie van Marie Claire mag natuurlijk ook, maar het gaat erom dat je van lezen ontspannen raakt. Daarnaast is je houding hierbij enorm belangrijk, want zolang jij in een gespannen houding zit, kan je lezen wat je wil, maar zal het niet veel helpen. Zorg dat je schouders naar beneden hangen en dat je ademhaling rustig is. Je zult merken dat je bij elke bladzijde wat moeier wordt, waardoor je binnen no time in slaap zult vallen.

2. Sluit je af van alles wat om je heen gebeurt

Je kan het je misschien niet voorstellen met al dat lawaai, maar ook in het vliegtuig kan je je volledig afzonderen. Trakteer jezelf voor je op vakantie gaat op een koptelefoon die je afsluit voor al het omgevingsgeluid. Je zal zelf ervaren dat het de investering dubbel en dwars waard is.

3. Gebruik een comfortabel kussentje

Zie jij ook altijd dat reizigers met zo’n simpel kussentje om hun nek allemaal in een diepe slaap zitten. Het ziet er misschien niet heel erg comfortabel uit, maar het is in ieder geval veel fijner dan dat je er geen bij je hebt. Wellicht is alleen het kussentje niet genoeg, maar als je het combineert met die briljante koptelefoon van het punt hiervoor, zal het je zeker weten goed doen.

4. Probeer het uitklaptafeltje als ondersteuning

De crew zal er wellicht niet blij mee zijn, want hoe krijgen ze je in godsnaam wakker tijdens het landen, maar voor jou maakt het je vlucht wel een stuk aangenamer. Het enige wat je nodig hebt is een klein kussen of een zachte tas et voilà, je valt binnen no time in slaap. Veel mensen vinden het de ideale slaappositie, dus zeker de moeite waard om eens uit te proberen. 

5. Luister naar rustgevende geluiden

Lukt het je niet om je door middel van een koptelefoon volledig af te sluiten van de wereld, dan is er altijd nog de optie om te luisteren naar rustgevende geluiden. Vooral the sounds of nature blijken het erg goed te doen, waarbij jij bij het horen van de zee of zingende vogels heerlijk in slaap valt. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen te sluiten en je oordopjes in je oren te stoppen. Enne, wanneer jij eenmaal weer ontwaakt, vlieg je al boven de luchthaven van je eindbestemming.

Dáárom moet je je boarding pass laten zien tijdens het shoppen op luchthavens

Bron: KLM Beeld: iStock