Deze dingen moet je nóóit op je laatste werkdag zeggen

"Dit bedrijf is echt een zinkend schip" is één van de zinnen die je maar beter kunt laten.

Lees ook

Je werk kan nog zo leuk en gezellig zijn, soms is het gewoon tijd voor iets nieuws. Na enkele weken te hebben getwijfeld, heb je eindelijk besloten om de kans te wagen. Na je bureau te hebben leeggemaakt is het tijd om afscheid te nemen van je collega’s. Ondanks dat je vertrekt en waarschijnlijk niet meer terugkeert, zijn er toch een aantal dingen die je maar beter niet kunt zeggen op je laatste werkdag. 

Emoties, boosheid of verdriet: er zijn genoeg dingen die je op je laatste werkdag enorm in de war kunnen brengen. Het kan soms leiden tot vervelende of ongemakkelijke situaties, waardoor je vertrek opeens een ding wordt. Er zijn dan ook een aantal dingen die je op de laatste dag beter voor jezelf kunt houden, zodat je met een goed en geruststellend gevoel de deur uit kan lopen. Misschien wel het allerbelangrijkste is om geen negatieve uitspraken over het bedrijf, je werkgever of collega’s te benoemen, aangezien je op voorhand nooit weet of het in je nadeel kan gaan werken. Zinnen als “Dit bedrijf is een zinkend schip”, “Ik had echt een hekel aan… ” en “Veel succes met het bedrijf zo zonder mij” zijn dan ook uit den boze.

Ook is het niet echt handig om je collega’s op de hoogte te brengen van hoe fantastisch je nieuwe baan wel niet is en hoeveel meer je daar gaat verdienen, maar probeer ze ook zeker niet een nieuwe baan aan te praten, want wie weet hebben zij het nog wel prima naar hun zin. Hoe je het ook went of keert: zie je laatste werkdag gewoon als een normale werkdag en sluit het vooral netjes af. Je weet nooit hoe het in de toekomst loopt, dus neem netjes afscheid van je werkgever, klets nog wat met je collega’s en ga dan zonder te veel trammelant de deur uit. Pas dan kan je er pas écht met een goed gevoel op terugkijken.

Dit zijn de gekste ochtendrituelen van succesvolle CEO’s

Bron: Business Insider Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook