Op déze bijzondere manier viert prinses Amalia haar verjaardag 

Onze prinses maakt er een groot – coronaproof – feest van.

prinses Amalia

Prinses Amalia mag vandaag 17 kaarsjes uitblazen, en dat moet gevierd worden in Paleis Huis ten Bosch. Een hele week lang is het feest, zodat Amalia haar gasten volgens de maatregelen kan ontvangen. Party time.

Verspreid bezoek

Door de zeventiende verjaardag van de kroonprinses over een hele week uit te spreiden, kan Amalia gasten ontvangen volgens de coronamaatregelen. “De hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia”, vertelt koning Máxima aan ANP. “Per dag mogen drie mensen op bezoek komen. Daar moeten we ons aan houden.”

Een groot feest zit er dus ook voor de troonopvolgster niet in, maar een láng feest wel. “Morgen komen er drie mensen, op een andere dag weer drie”, benadrukt moeder Máxima nog eens. Dat betekent wel dat Amalia’s zusjes Alexia en Ariane deze week geen vrienden over de vloer mogen hebben: “De anderen mogen deze week even niemand meebrengen.”

Veranderingen

Bij RTL Boulevard werd al druk gespeculeerd over wat het komende jaar voor Amalia gaat brengen. Volgens Marc van der Linden is deze verjaardag een ‘mijlpaal’ voor de kroonprinses. Dit omdat Amalia nu kan beginnen met rijlessen nemen, wat haar een stukje extra vrijheidsgevoel geeft. Ook doet de prinses dit jaar eindexamen. Het plan was om daarna te gaan reizen, maar het is gezien de pandemie nog maar de vraag of dat deze zomer door kan gaan.

Celebrity
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress, Instagram (RVD, Martijn Beekman)