Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reageren op overtreden coronaregels

"In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet."

koning Willem-Alexander koningin Máxima

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima genieten op dit moment van hun welverdiende vacay in het zonovergoten Griekenland. Momenteel gaat er alleen een foto de ronde waarop te zien is dat de royals zich niet aan de 1,5 meter-regel houden. Op Twitter reageert het stel op de foto.

Spontaniteit

Willem-Alexander en Máxima zijn onlangs op de kiek gezet met een van de eigenaren van een Grieks restaurant. Op de foto is te zien dat de royals pal naast de restauranthouder staan, en dus geen afstand houden. Op Twitter reageren de Oranjes op de foto.

"In media verscheen een foto waarop we te weinig afstand houden. In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet", beginnen de royals hun bericht. "Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen. -WA & Máxima"

Vakantiefoto

De Oranjes deden een restauranthouder in Griekenland onlangs een plezier door met hem op de foto te gaan. Op het beeld is te zien dat de royals lachend op de foto staan en dat de koning in zijn rechterhand een mondkapje vasthoudt.

RTL Nieuws ging op onderzoek uit en kwam erachter dat de foto een paar dagen geleden is gemaakt. Een medewerker van het restaurant zou dit hebben bevestigd. Degene die de foto vastlegde deed uit de doeken dat het beeld voor een privéalbum was bedoeld. Volgens de fotograaf was het schenden van de coronaregels ‘een foutje'.

Bekijk de desbetreffende foto *HIER*.

Jacht 

Vanwege de mediacode mogen Nederlandse media geen foto’s van het privéleven van de Oranjes plaatsen. In het buitenland geldt deze regel echter niet. Duitse media plaatsten onlangs een paar foto’s van het koningspaar waarop hun spiksplinternieuwe jacht ook te zien is.

Het blijkt maar weer dat de royals dol zijn op namen die met de letter A beginnen. Zo is op de foto te zien dat hun nieuwe boot Alma heet. Eerder dit jaar was er al heel wat te doen rondom deze aankoop. De jacht kostte namelijk maar liefst twee miljoen euro.

Celebrity
  • Grazia
  • BSR