Say what?! Deze 9 dingen kun je ook doen met vaseline

Wist jij dit al?

vaseline

Bijna iedereen heeft er wel een potje van in huis of in de tas: vaseline. Waarschijnlijk gebruik je het middeltje voornamelijk voor je lippen of droge plekjes. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo is het onder andere goed voor hooikoorts, je schoenen en je make-up. Benieuwd hoe dat precies zit? Wij zetten negen dingen op een rijtje die je ook met vaseline kunt doen.

9 onverwachte dingen

1. Hooikoorts
Heb jij last van hooikoorts? Dan kan vaseline uitkomst bieden. Het enige wat je hoeft te doen is wat van het middel rond je ogen en neus te smeren. Daardoor wordt het stuifmeel deels opgevangen, en dat kan een hoop niesbuien of jeukende ogen voorkomen.

2. Highlighter
Met highlighter brengen we mooie accenten aan op ons gezicht. Maar waarom zouden we een (dure) highlighter op de make-upafdeling kopen, als we vaseline hebben? Een beetje vaseline op je huid geeft een mooie natuurlijke glans. Smeer een beetje op je jukbeenderen en onder je wenkbrauwen. Op die manier accentueer je je jukbeenderen en licht je gezicht op.

3. Wenkbrauwgel
We blijven nog even in de beautyhoek, want vaseline is ook ideaal om je wenkbrauwhaartjes op hun plek te houden. Daarnaast lijken je haartjes iets donkerder door de glans, waardoor je wenkbrauwen nog beter tot hun recht komen. Een ideale vervanger voor wenkbrauwgel, dus!

4. Haarverfvlekken
Iedereen die zijn haar weleens heeft geverfd kent dit probleem: er komt altijd wat haarverf op je voorhoofd of in je nek terecht. Die haarverfvlekken kunnen best hardnekkig zijn, tenzij je vaseline gebruikt. Smeer voor het aanbrengen van de haarverf een beetje van het middel op je huid rondom de haarlijn. Komt er toch wat van de verf op je huid? Dan veeg je het gemakkelijk weg.

5. Nagellakvlekken
Het trucje voor haarverf werkt precies hetzelfde bij nagellak. Smeer de huid rondom je nagels in met vaseline voor een perfecte, strakke manicure. Eventuele uitschieters veeg je gemakkelijk weg. Ideaal dus!

6. Schoenpoets
Vaseline is ook een ideale vervanger voor schoenpoets. Het maakt je zwarte schoenen weliswaar niet zwarter, maar het heeft wél andere voordelen. Je schoenen gaan weer mooi glanzen en voelen soepeler aan. Het enige wat je hoeft te doen, is een beetje vaseline op een doekje te doen en uit te smeren over je schoenen.

7. Scheermesjes roestvrij
Langer plezier van je scheermesjes? Dan is vaseline de uitkomst. Het middel beschermt namelijk tegen vocht, iets waar je scheermesje vaak mee te maken krijgt in de badkamer. Smeer je scheermesjes (voorzichtig!) in met een laagje vaseline, daardoor zullen ze minder snel gaan roesten en kun je ze langer gebruiken.

8. Verbrande huid
Eerder kwamen we er al achter dat vaseline onze highlighter en wenkbrauwgel kan vervangen, maar er is nog een product dat we in vervolg kunnen skippen: after sun. Het is natuurlijk belangrijk om je huid te schermen tegen de zon met een goede zonnebrand. Ben je toch verbrand? Smeer de verbrande huid dan in met een laagje vaseline. Je huid zal minder branderig aanvoelen én minder snel vervellen.

9. Blaren voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook voor blaren. Want die kunnen erg pijnlijk zijn! Door wat vaseline op gevoelige delen van je voet, zoals je hielen en tenen, te smeren, bescherm je je huid tegen schuren. Op die manier voorkom je blaren.

Beauty
  • Tips en Weetjes
  • iStock