Deze 5 stappen mogen niet in je beautyroutine ontbreken

Hallo, stralende huid!

beautyroutine

We weten allemaal dat we onze huid goed moeten verzorgen. Van smeren met voedende crèmes tot voor het slapengaan je make-up eraf halen: we doen het braaf. Vergeet alleen niet om ook de volgende onderdelen op te nemen in je skincare-routine.

1. Bouw de moisturizer op

De temperaturen veranderen per seizoen, en dat betekent dat je huid ook andere verzorging nodig heeft. Vooral tijdens de gure temperaturen moet je je huid goed insmeren, met een moisturizer bijvoorbeeld. Bescherm je je huid niet goed? Dan wordt je huid minder goed gehydrateerd, kan de natuurlijke vochtbarrière worden aangetast en het kan voor fijne lijntjes en rimpels zorgen. Pas je beautyroutine dus aan per seizoen, en gebruik hiervoor de juiste producen. Dus een lichte crème tijdens de warme dagen, en een verzorgende en voedende creme tijdens de koude temperaturen.

2. Exfoliëren kun je leren

Een beautyroutine is niet compleet zonder exfoliatie. Door de kleine scrubdeeltjes worden de dode huidcellen op je huid verwijderd. Het loont dus zeker om dit wekelijks te doen. Wanneer je je huid nog meer wilt laten stralen, kun je het ook combineren met een peeling. Dit bevat een verwekende stof, zoals een zuur of enzym, waardoor de dode huidcellen losgeweekt worden. Tip: plan een wekelijks momentje in voor wat me-time om je huid grondig te verzorgen.

3. Vitamine C smeren

Krijg je alle vitamines en mineralen binnen? Mooi! Maar je doet je huid er ook een plezier mee als je het aanbrengt in plaats van alleen eet. Vitamine C is bijvoorbeeld heel goed voor je huid. Je vindt het vaak in de vorm van een serum en dit magische middeltje zorgt ervoor dat je doffe en vermoeide huid weer gaat stralen. Daarnaast helpt het ook bij donkere plekken, hydratatie en stevigheid – en laten we daar in de winter nou veel last van hebben.

4. Hyaluronzuur

Het is een hele mond vol, maar onmisbaar in de badkamer: hyaluronzuur. Dit zuur bevat namelijk een actief ingrediënt waarmee je huid goed gehydrateerd wordt. Het werkt vochtinbrengend en verfrist de bovenste huidlagen. Hierdoor wordt je huid zachter, gladder en stralend.

4. SPF smeren

Niet alleen in de zomer moet je je huid insmeren met een SPF, ook in de wintermaanden kan je huid blootgesteld worden aan schadelijke UVA- en UVB-stralen. Smeer dit samen met je foundation of gebruik een creme waar al een SPF in zit. Je huid zal je dankbaar zijn!

Beauty
  • InStyle, Harper's Bazaar
  • iStock