Met deze tips heb je voortaan een frisse adem tijdens het dragen van je mondkapje

Een tandarts deelt een handig trucje!

frisse adem mondkapje

Heb jij het idee dat je tijdens het dragen van een mondkapje de hele tijd je eigen (slechte) adem ruikt? Je bent niet de enige! Gelukkig is er volgens deze tandarts een gemakkelijke oplossing om die vervelende geur te voorkomen. Enne, met deze hack ben je binnen 10 seconden van deze geur af.

Tandartsadvies

Tandarts Scott Young adviseert iedereen die last heeft van een slechte adem om te investeren in een tongschraper. “Het schrapen van de tong kan een slechte adem verhelpen, doordat het de bacteriën verwijdert die deze geur veroorzaken”, legt de expert uit aan Well + Good. “Het schrapen kan de zwavelverbindingen in je mond verwijderen, waardoor je minder last hebt van vieze luchtjes in je mondkapje.”

Extra stap

Tandarts Young drukt ons dan ook op het hart om deze extra stap toe te voegen aan onze mondverzorgingsroutine. “Je kunt een tongschraper dagelijks gebruiken na het goed poetsen en flossen van je tanden. Schraap voorzichtig van de achterkant van de tong naar de voorkant, spoel de tongschraper om, en herhaal. Zet er niet te veel druk op. Het schrapen moet geen pijn doen of bloedingen veroorzaken.”

Essentiële olie

Nog een trucje om je mondkapje frisser te laten ruiken vanbinnen, is er een drupje essentiële olie op te doen. Houd het bij een heel klein druppeltje, zodat je mondkapje niet nat wordt en de geur niet te sterk. Essentiële oliën als pepermunt, citroen, sinaasappel of lavendel zorgen ervoor dat je een prettige geur ruikt tijdens het dragen van het masker én kunnen een positieve invloed hebben op je humeur. Iets wat we allemaal weleens kunnen gebruiken.

Tongschrapers en essentiële oliën zijn gewoon verkrijgbaar bij de drogist.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • Zach Vessels