Met deze 4 tips houd je je goede voornemens wél vol

Gezonder eten? Beter plannen? Wat je doel ook is, deze 4 tips gaan je helpen.

Lees ook

Minstens twee keer per week sporten? Die ene droombaan bemachtigen? Wat er ook op je lijstje staat, met onderstaande tips gaat het je lukken om je goede voornemens vol te houden.

Better together

Zoek een vriend, vriendin of familielid met hetzelfde doel. Moedig elkaar aan en wissel tips uit. Als je samen aan de voornemens begint, ben je ook eerder geneigd om het langer vol te houden. Handig!


Schrijf het op

Goed excuus om een leuk notitieboekje te bestellen… Wist je dat de kans om je doelen te realiseren met 50% toeneemt als je ze opschrijft? Houdt dagelijks een boekje bij en gebruik het als houvast.

Spread the word

Vertel aan de mensen om je heen waar je aankomend jaar voor gaat. Dit kan meer begrip opleveren als je dat ene koekje afwijst of wat meer tijd aan jezelf besteed.

Ga ervoor

Beginnen met hardlopen, die ene online cursus volgen of misschien verhuizen? Onderneem stappen, maar zorg er wel voor dat ze realistisch zijn. Als je begint met hardlopen begin dan rustig en ga niet direct 10km lopen! Zo heb je iets om naar uit te kijken en heb je een stok achter de deur voor als je het even niet ziet zitten. Slim!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Ben Eaton

Laatste nieuws

Zie ook