Deze foto is hét bewijs dat kledingmaten onzin zijn

Zoveel verschil hadden we niet verwacht.

Lees ook

Toen Katy tijdens het winkelen een paskamer indook met twee broeken, kwam ze bedrogen uit. Ze hadden beide dezelfde maat maar vielen zo anders, dat de Amerikaanse besloot een statement te maken met Instagrampost.

Als je twee broeken pakt met dezelfde maat, zou je er vanuit mogen gaan dat ze vrijwel hetzelfde vallen. Toch is dat in veel gevallen niet zo; waarschijnlijk heb je het zelf vaak genoeg meegemaakt.

Katy ondervond ditzelfde probleem. Een donkerblauw model zat namelijk wat ruim terwijl ze een zwarte variant niet over haar bovenbenen heen kreeg. “Kledingmaten zijn onzin”, schreef ze bij een foto die ze van haar paskamersessie deelde via Instagram. “Maten zijn zo’n bullshit. Deze broeken met lage tailleband zijn beide maat 10 (maat 42 in Europa). Ze komen uit dezelfde winkel én zouden dezelfde pasvorm moeten hebben. De ene was iets te groot, terwijl ik de andere niet aankreeg. Wat? De reden waarom ik dit deel is simpel. Sta je ooit in een pashokje op het punt om in huilen uit te barsten omdat je iets niet past, denk dan aan deze foto.”

Katy benadrukt dat ze soms een maat S aankan, terwijl haar lichaam soms niet in een kledingstuk past dat twee maten groter is. En dat is precies de reden dat we ons niet moeten vasthouden aan de ‘perfecte’ maat. “Je bent zo veel meer dan een lijf dat in de kleinste maat moet passen. Je waarde mag niet bepaald worden door een nummer. Niet op de weegschaal en ook niet in kleding.

Inspirerende foto van plus-size model gaat hele wereld over

 

Een bericht gedeeld door WODtheFork (@wodthefork) op

Bron: Happy in Shape Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook