Dit is de meest romantische dag van het jaar

En nee, het is geen Valentijnsdag.

Wanneer je denkt aan de meest romantische dag van het jaar, denk je automatisch aan Valentijnsdag. Dé dag die in teken staat van de liefde. De dag dat je een cadeautje voor je liefje koopt of uitgebreid voor elkaar gaat koken. Toch is dit niet helemaal waar. Zo blijkt uit onderzoek van bloemisterij Interflora dat 25 juni de meest romantische dag van het jaar is.

Het onderzoek
Interflora heeft een onderzoek gedaan onder 1500 ongehuwde koppels. Hen werd gevraagd wanneer de een van plan was de ander ten huwelijk te vragen. Hieruit bleek dat deze zomerdag de meest romantische dag van het jaar is. Ook Valentijnsdag en Oudejaarsdag werden vaak genoemd tijdens het onderzoek. Toch kon 25 juni niet overtroffen worden. 

Uit het onderzoek bleek ook wat de minst romantische dag van het jaar is. Op 9 oktober worden de minste mensen ten huwelijk gevraagd door hun grote liefdes. De meeste mensen vragen hun geliefde na 2.5 jaar samen te zijn, ten huwelijk. Ben je ongeveer anderhalf jaar samen met je lief? Dan hoef je nog maar 262 dagen te wachten. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws