Model Alexis Ren kreeg naar eigen zeggen eetstoornis door Instagram

“Telkens als ik iets at, voelde ik me slecht”

Lees ook

Dat Alexis Ren slank is, steekt ze niet onder stoelen of banken. Haar 9,3 miljoen volgers trakteert ze regelmatig op een kiekje van haar lichaam waar vaak maar weinig omheen zit. Maar dat delen van haar lichaam op social media had een keerzijde voor het 20-jarige model. Ze claimt vertelt dat Instagram ervoor zorgde dat ze een eetstoornis ontwikkelde.

Het lichaam dat ze veelvuldig laat zien op Instagram is niet het resultaat van gezonde voeding en avonden in de sportschool, maar van een eetstoornis. Zo onthult Alexis op Twitter. “Ik at te weinig”, schrijft ze. “Op dit moment in mijn leven ben ik in staat om hele maaltijden te eten zonder schuldgevoelens. Ik sport omdat ik het leuk vind, niet om mezelf te straffen.”

Ook in een openhartig interview doet het model een boekje open. “Telkens als ik iets at, voelde ik me slecht. Daarom wilde ik niet eten en begon ik dat ook minder en minder te doen. Dan keek ik naar mijn Instagram-profiel en voelde ik me schuldig omdat het perfecte leven dat ik liet zien niet klopte. Ik voelde me alleen opgelucht als ik me strikt hield aan mijn voedings- en sportschema.”

Gelukkig gaat het nu beter dan ooit met Alexis, en ze wil jonge meisjes meegeven dat jezelf vergelijken met vrouwen op Instagram iets is wat angsten kan veroorzaken. “Het is belangrijk dat jonge meisjes het verschil kennen tussen jezelf vergelijken en inspiratie halen uit Instagram.”

Mijn verhaal: ‘Door die #fitgirls kreeg ik anorexia’ >

 

Een bericht gedeeld door ALEXIS REN (@alexisren) op

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook