5 vaardigheden waar je in de toekomst veel aan gaat hebben

En het mooie is: Je kunt ze jezelf aanleren!

Als je zegt dat de mooiste dingen in het leven gratis zijn, bedoel je vast niet altijd de zon, liefde, vrienden en familie, maar ook goede eigenschappen. Het kost misschien wat moeite en tijd om ze aan jezelf te leren, maar het zal je een stuk verder brengen in het leven. Hieronder de 5 vaardigheden die je jezelf aan kunt leren en waar je nog veel aan zult hebben. 

1/ Time management 

Het is altijd handig als je leert om goed met je tijd om te gaan. Er zitten immers maar 24 uren in één dag en die moet je wel goed benutten. Als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat je taken sneller zult uitvoeren en je werkdag zomaar voorbij vliegt. Als je daardoor geen overwerk hebt, heb je meer tijd over om leuke dingen te doen!

2/ Empathie

Empathie betekent dat je je goed kunt inleven in de gevoelens van een ander. Dit is anders dan sympathie, wat betekent dat je een soort medelijden hebt met iemand. Bij empathie kun je je bijvoorbeeld goed voorstellen wat iemand doormaakt als diegene wordt ontslagen. Je kunt diegene dan beter helpen bij het zoeken van een oplossing. Empathie is een waardevolle eigenschap en kan de sleutel zijn naar succes 

3/ Om hulp durven vragen 

Sommige mensen denken dat het een teken van zwakte is als je om hulp vraagt. Het tegendeel is echter waar. Het vragen om hulp is dapper en kan je erg ver brengen. Mensen kunnen jou op hun beurt ook weer om hulp vragen, wat ervoor zorgt dat je een betere band of connecties met mensen opbouwt. 

4/ Luisteren 

Luisteren is een erg goede eigenschap en zal je ook zeker in dank worden afgenomen door de tegenpartij. Luisteren kan er voor zorgen dat misverstanden worden voorkomen. Het is daarbij een eigenschap die voordelig werkt bij alle soorten van communicatie; privé, op de werkvloer, online en bij andere dagelijkse activiteiten. 

5. Roddel niet 

Soms is het lekker om even te roddelen met je vriendinnen, maar echt een goede eigenschap is het niet. Vooral op de werkvloer kan het nogal wat consequenties met zich meebrengen. Er kunnen misverstanden in de wereld komen en daarbij zou je het zelf ook niet prettig vinden als het jou zou overkomen. Probeer dit dan ook zo veel mogelijk te vermijden want daar kom je het meest ver mee. 

Bron: Lifehack | Beeld: iStock  

Laatste nieuws