Selena Gomez is niet de enige twintiger met mentale problemen

En dit is waarom.

Lees ook

Wereldster Selena Gomez ontving zondag de American Music Award (AMA) voor beste vrouwelijke artiest (pop/rock). Na de uitreiking gaf Gomez een emotionele speech over haar mentale problemen: “Ik had alles, maar van binnen was ik helemaal gebroken”, zei ze tegen een miljoenenpubliek.

Het was voor het eerst in maanden dat Selena Gomez in het openbaar verscheen. Eerder dit jaar gaf de 24-jarige zangeres al aan dat ze een break nam, om te werken aan haar angst- en depressieproblemen en om te strijden tegen de ziekte lupus.

Gomez is niet de enige succesvolle twintiger die last heeft van psychische problemen. Volgens wetenschappers komt depressie juíst vaak voor bij twintigers. De reden daarvoor is de manier waarop het brein zich ontwikkelt. Volgens LifeScience vormen de hersenen van vrouwen zich namelijk tot in de late twintigerjaren en daardoor is het brein nog gevoelig voor veranderingen. Dat kan een depressie veroorzaken, legt een expert uit aan de website.

Daarnaast hebben sommige mensen simpelweg meer aanleg voor een depressie. Doordat je twintigerjaren vaak nogal stressvol zijn – studeren, een baan zoeken, op jezelf wonen, geld verdienen – kan een depressie zich in die jaren juist ontwikkelen, terwijl je daar misschien eerder nog niets van had gemerkt. 

Kortom: ben je jong, leuk, succesvol en voel je je toch niet helemaal oké? Dan is dat niet zo gek. Test hier of je depressief bent en wees absoluut niet bang om hulp te vragen. 

10 iconische speeches van vrouwen die je echt even moet zien >

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook