Hierom vinden we een man aantrekkelijk

En het is niet zijn knappe uiterlijk.
Hierom vinden we een man aantrekkelijk

Wij vrouwen zijn altijd vrij veeleisend als het gaat om de ideale man. Zo moet hij er verzorgd uitzien, een goed gevoel voor humor hebben, naar je luisteren, ambitieus zijn en ga zo maar door... Het is nogal subjectief, maar toch is er één kenmerk dat heel bepalend is of wij een bepaalde man aantrekkelijk vinden of niet.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen die altruïstisch gedrag vertonen aantrekkelijker zijn voor vrouwen om een lange termijn relatie mee te hebben. Wat altruïstisch gedrag inhoudt? Hierbij moet je denken aan dingen die hij voor een ander doet, zonder dat het hem zelf iets oplevert. Bijvoorbeeld een broodje kopen voor een dakloze, vrijwilligerswerk doen en geld doneren aan een goed doel. Ook wijst uit dat deze mannen gedurende hun hele leven meer datepartners hebben dan mannen die niet over dit kenmerk beschikken.

Waarom we hierop vallen

Dat wij zo'n man aantrekkelijker vinden zou te maken hebben met de belangrijke eigenschappen die een vader zou moeten hebben. Iemand die goed voor anderen is, zou later ook goed voor zijn kind kunnen zorgen. En is zo dus aantrekkelijker voor ons!

Op dit type vrouw wordt iedere man verliefd >

Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2bf381528af', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });