Amber Heard doneert miljoenen uit scheiding aan mishandelde vrouwen

Duidelijk een prachtige vrouw van buiten én van binnen.

‘Ze leefden nog lang en gelukkig’ ging niet op voor Amber Heard en Johnny Depp. En nu hun huwelijk officieel voorbij is, heeft Amber bekendgemaakt aan welke goede doelen ze het geld doneert dat ze aan de scheiding heeft overgehouden. 

“Zoals ook in het contactverbod en in de scheidingsvaststelling staat, ging het mij persoonlijk nooit om geld”, aldus de actrice in een statement die het blad Variety publiceerde. Daarom besluit ze zeven miljoen dollar te schenken (omgerekend 6,2 miljoen euro) aan een kinderziekenhuis en een stichting die geweld tegen vrouwen tegengaat. “Het stelt mij alleen in staat te geven aan een goed doel om daarmee hopelijk vrouwen te helpen die in een minder goede positie zijn om zichzelf te beschermen en verdedigen.”

Daarom koos ze deze goede doelen

Dat Amber koos voor een stichting voor mishandelde vrouwen, is geen verrassing. In de scheidingsaanvraag beschuldigt de actrice haar ex namelijk van mishandeling, hoewel ze deze aantijging uiteindelijk heeft laten vallen. Voor het kinderziekenhuis in Los Angeles doet Heard al jaren vrijwilligerswerk.

Actrice Amber Heard heeft het mooiste gezicht ter wereld >

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws