Jennifer Aniston rekent voor eens en altijd af met roddelpers

Jennifer Aniston rekent voor eens en altijd af met roddelpers

Lees ook

In een open brief doet ze uitgebreid haar verhaal.

Jennifer Aniston staat al meer dan twintig jaar in de spotlights, en dat betekent dat ze al jaren achtervolgd wordt door opdringerige fotografen en de roddelpers die van alles over haar optekent. En dat is precies waar de ex Friends-actrice helemaal klaar mee is.

“Ik ga nooit in op roddels; ik steek liever geen energie in de industrie vol leugens”, schrijft ze in een open brief aan Huffington Post. “Maar ik wil wel deelnemen aan een betere discussie.”

‘Ik ben niet zwanger’

Vorig jaar trouwde de actrice met collega Justin Theroux. Vanaf dat moment bruist de vraag bij de media: is Jen An zwanger? “Ik ben niet zwanger. Mijn buik is wel vol van de pesterijen die dagelijks onder het mom van ‘journalistiek’ en ‘nieuws over sterren’ opduiken.”

Een zwangerschap is geen logisch gevolg van een huwelijk, benadrukt ze. “Het idee heerst dat als vrouwen niet getrouwd zijn of geen kinderen hebben, ze niet succesvol zijn, of niet gelukkig. We zijn compleet met of zonder partner, met of zonder kind. Dat is onze eigen beslissing en alleen die van ons.”

Belachelijk hoe naar vrouwen wordt gekeken

Daarnaast maakt ze zich boos over het ‘ideaalbeeld’ dat van vrouwen wordt geschetst wat betreft het uiterlijk. “De manier waarop we naar vrouwen kijken is zorgwekkend”, schrijft ze. “Mijn fysieke verschijning is al jaren een grote speculatiebron. Is ze zwanger? Heeft ze te veel gegeten? Is haar huwelijk stuk gelopen? En dat alleen omdat de camera wat fysieke ‘onvolmaaktheden’ zou hebben vastgelegd.”

Actrice Melissa McCarthy staat voor de volle honderd procent achter Jennifer. “Het gaat er altijd om hoe we eruit zien”, aldus Melissa. “Over mannen zeggen ze dat hij interessant is of een goede schrijver; over vrouwen wordt geschreven dat ze er ouder uitzien dan de vorige keer. Het is belachelijk.”

Let’s make a change

Dat de paparazzi en roddelpers hun werkwijze niet snel zullen aanpassen, realiseert Jennifer zich. Wel hoopt ze dat mensen anders naar het nieuws gaan kijken. “Als wij besluiten hoeveel we geloven van alles wat er geschreven wordt, dan zullen de ‘journalisten’ hun manier van werken wel moeten veranderen. Niemand wil die bullshit dan nog kopen.”

Victoria Beckham krijgt steun van ouders na ‘ongepaste kus’ met dochter >>

Laatste nieuws

Zie ook