Caitlyn Jenner siert nieuwe cover van Sports Illustrated

Powervrouw Caitlyn Jenner staat prachtig op de nieuwe cover van het magazine.

Een bijzondere moment voor Cait.

De nieuwste cover van Sports Illustrated wordt gesierd door niemand minder dan Caitlyn Jenner. Een mijlpaal voor de powervrouw: ze poseert namelijk met de gouden medaille die ze in 1976 won tijdens de Olympische Spelen. Toen nog als man.

Bewijzen

De drang om te presteren in de sportwereld was een manier om te verbergen dat ze eigenlijk vrouw wilde zijn, onthult ze aan het magazine. “Iedereen heeft een eigen manier om met de vraag ‘voel je je man of vrouw’ om te gaan. Voor mij was meedoen met de tienkamp de oplossing. Het was voor mij het ultieme voorbeeld van mannelijkheid. Ik voelde de behoefte om aan mezelf te bewijzen dat de vrouw die in mij leefde er niet was.”

Lichaam

Met het atletische lichaam dat ze eraan overhield kon ze minder goed omgaan. “De rest van de wereld zag me als een Griekse god, maar ik haatte het”, vertelt ze. “Ik was groot, breed en mannelijk. Maar het was het lichaam dat ik had gekregen, dus ik deed mijn best om er alles uit te halen.”

Trots op haar periode als Bruce is Caitlyn wel. “Ik hield van Bruce”, zegt ze. “En dat doe ik nog steeds. Ik houd van zijn harde werken en toewijding. Ik ben trots op dat deel van mijn leven. Maar deze vrouw leefde al mijn hele leven in me en ik ben op een punt gekomen dat ik besloten heb haar te laten leven. En ik ben gelukkiger dan ik ooit was.”

Pasgetrouwde Lieke van Lexmond deelt romantische bedfoto >>

Laatste nieuws