5 gave fotografie-apps die je foto’s nóg mooier maken

#cheese Droom jij van een ultrakek Instagram-account met de knapste kiekjes van jou en je omgeving? 1/ Priime Deze fijne bewerkingsapp bevat vee

#cheese

Droom jij van een ultrakek Instagram-account met de knapste kiekjes van jou en je omgeving? Dan kunnen deze apps je stuk voor stuk op weg helpen.

1/ Priime
Deze fijne bewerkingsapp bevat veel overeenkomsten met de bekende app VSCO Cam, maar heeft net weer wat andere unieke mogelijkheden. Vooral leuk is dat de verschillende filters in samenwerking met ’s werelds beste fotografen gecreëerd zijn. Ook fijn: als je een foto uploadt krijg je automatisch suggesties voor passende filters. Scheelt weer zoeken.
iOS, gratis

2/ Snapseed
Een eenvoudige app van Google, maar wél eentje met toffe mogelijkheden. Zo kan je geselecteerde onderdelen van je foto bewerken of weghalen, oneffenheden verwijderen en tal van nieuwe effecten toevoegen aan je geschoten plaatjes.
iOS en Android, gratis

3/ AfterFocus
Gaaf aan deze slimme applicatie is dat je gemakkelijk de achtergrond van je kiekjes kunt blurren (vervagen), waardoor het onderwerp van je foto – jijzelf bijvoorbeeld – nóg beter uitkomt. Vooral handig als je geen professionele camera in je bezit hebt.
iOS en Android, 99 cent

4/ Polarr Photo Editor
Leuk aan de app: je kunt specifieke onderdelen van je foto finetunen, meer dan honderd beschikbare filters gebruiken én je hebt de mogelijkheid om je eigen filters creëren, die je ook weer makkelijk kunt bewaren voor later.
iOS en Android, gratis

5/ Enlight
Minder fijn aan deze app is dat-ie – voor een app – best prijzig is. Maar je kunt er wel meesterwerkjes mee maken. Naast de standaardmogelijkheden zoals contrasten aanpassen, bijsnijden en filters toevoegen kan je ook verschillende foto’s door elkaar gebruiken, waardoor je het bekende ‘double exposure-effect’ krijgt. Check deze pagina voor een aantal mooie voorbeelden van de opties.
iOS, 3,99 euro

10 x de tofste travel apps >

Foto: @selbtron (met filter van Priime)

 

Laatste nieuws