Places to go aan de Zuid-Italiaanse Amalfi-kust

De Amalfi-kust is een van de meest fotogenieke plekjes van Italië. Wij tippen de fijnste plekjes.

Waar moet je eten, drinken en slapen?

De Amalfi-kust is een van de meest fotogenieke plekjes van Italië. Het leukst is om vanaf Rome langs de slingerende kustwegen richting Amalfi te rijden. A-dem-be-ne-mend. Wij tippen de fijnste plekjes.

Positano Laten we beginnen met het enorm knappe Positano – op zijn mooist vanaf de zee, dus huur een boot! In het hoogseizoen is het er stervensdruk, dus we raden aan in een leuke agriturismo (Italiaans huis/boerderij) net buiten het ‘centrum’ te logeren. ’s Avonds moet je zeker door de romantische, kronkelende straatjes struinen, op zoek naar een restaurantje – die hebben bijna allemaal een waanzinnig uitzicht.

Le Sirenuse, Positano Je kunt hier logeren, maar wij tippen de champagne-en-oester-bar van Le Sirenuse. Deze bar heeft het mooiste uitzicht van heel Positano en is de hang-out van it-girls en -guys. Maar dat is leuk! Trek je mooiste jurkje aan, nip aan een champagne en bewonder het uitzicht en de mensen.

Da Vincenzo, Positano Voor Italian cuisine moet je bij Da Vincenzo zijn, al kun je op heel veel plekken goddelijk Italiaans eten. Dit is een van de bekendste restaurants van Positano, dus reserveren is slim.

Casa Angelina, Praiano Crisp & clean is het devies van dit moderne boetiekhotel. De kamer, de lounge, het terras, alles is knisperend wit. En dat is oogverblindend mooi met de azuurblauwe zee op de achtergrond. In de verte zie je Positano liggen, met een beetje geluk vanuit je kamerraam. Het ontbijt is om over naar huis te schrijven, het is er enorm relaxed en dan is er het privéstrandje. Er gaat een lift naar de laagste verdieping en vanaf daar moet je nog wat trappen af (en dus ook weer op). Maar dan heb je ook wat. Je ligt tussen de rotsen met uitzicht op Positano en krijgt twee keer per dag koude watermeloen aan je bedje. Vanaf €285 per nacht

casa-angelina-amalfi-kust

Furore Het strand van het dorpje Furore is beeldig. Het is even zoeken, want het ligt onder een brug. Laat je auto dus op de brug staan en daal de trappen af om bij deze hidden gem te komen. Er is één enkel restaurant van een Italiaanse familie, waar je een wijntje kunt drinken, een potje kunt kaarten of gewoon even de schaduw op kunt zoeken. Al schijnt de zon hier alleen ’s ochtends, omdat het zo laag tussen de rotsen ligt.

Il Pettirosso Wil je in een agriturismo verblijven waar het voelt als thuis? Dan moet je bij Il Pettirosso zijn. Midden in de bergen, ten noorden van Furore ligt dit Italiaanse huis, waar gastheer Paolo er álles aan doet om het je naar de zin te maken. Er wordt hier goddelijk gekookt met vooral lokale producten. De limoncello maken ze uiteraard zelf, net als de salami en de jam. Vanaf €55 per nacht

Franco’s Bar, Positano Deze cocktailbar behoort tot de Le Sirenuse-groep (die van het chique hotel) en dus is het drankmenu zorgvuldig samengesteld door bekende barmannen. Naast cocktails ook veel likeuren en gin & tonics – hier moet je zijn voor een late-night drink. Het interieur is sfeervol, met schilderingen op de muur, fresco-elementen en als eyecatcher een felgele fontein in het midden van de bar.

_osa0440_detail

Ravello Dit schilderachtige bergdorpje, 375 meter boven de Amalfi-kust, is een wandeling waard. Er worden hier in het hoogseizoen vaak muziekfestivals georganiseerd en het dorpje heeft veel oude kathedralen en villa’s. Heb je een flinke spaarrekening of ben je op honeymoon (want dan mag je uitpakken), dan raden wij Hotel Caruso aan, met de mooiste infinity pool van Europa.

Villa Annalara, Amalfi Midden in het historische centrum van Amalfi ligt Villa Annalara. Een oase in de drukte van Amalfi, tussen de citroen- en olijfbomen. De kamers zijn kleurrijk en typisch Italiaans en er is een heel fijn terras waar je een boek kunt lezen met uitzicht op zee. Vanaf €70 per nacht

1339893_109_z

Italië wil pizza op werelderfgoedlijst >>

Laatste nieuws