Dít is volgens onderzoek de slechtste dag om jarig te zijn

Dít is volgens onderzoek de slechtste dag om jarig te zijn

OEI…

Geboren op 16 december? Dan hebben we slecht nieuws voor je: uit onderzoek blijkt dat je op de minst geliefde dag van het jaar je verjaardag viert.

Geboren zijn op juist díe dag betekent namelijk dat mensen sneller je verjaardag zullen missen door de kerstdrukte. Daarnaast is het weer over het algemeen niet zo best. Je krijgt ook minder cadeaus op je verjaardag: mensen zijn flink aan het sparen voor de kerstdagen. En erger nog: 27 procent krijgt zijn of haar verjaardagscadeaus ook nog eens verpakt in kerstpapier (aaargh).

Het onderzoek werd gedaan door de Britse bloemist Interflora, dat naast de tijd van het jaar en de weersomstandigheden ook rekening hield met de nabijheid van pay day – de dag waarop mensen hun loon krijgen (ook heul belangrijk).

De béste dag om jarig te zijn is trouwens 27 juli. Dan schijnt de zon vaak volop én hebben mensen genoeg geld voor een smashing verjaardagscadeau voor jou.

Ben jij op 16 december of 27 juli jarig? Wij hopen dat je er hoe dan ook een feestje van maakt. Laat ons weten hoe jij jouw verjaardag ervaart op Facebook!

Meer datumfeitjes? Dit is de beste maand om zwanger te worden >

Dit is het lelijkste woord van het jaar >

Laatste nieuws