5 fantastische tips tegen droog haar

Last van droog, pluizend haar? Sabrina Dijkman, haarstylist, heeft 5 briljante tips voor je opgesomt waarmee je je haar weer kunt laten glanzen.

5 fantastische tips tegen droog haar

Voor lokken à la Blake.

Last van droog, pluizend haar? De verwarming op 100 graden in de komende maanden zal ook niet helpen. Maar gelukkig voor jou heeft Sabrina Dijkman, haarstylist voor Alterna haircare, 5 briljante tips voor je opgesomt waarmee je je haar weer kunt laten glanzen.

1 Drogen in een knotjeDé truc om je haar mooi op te laten drogen zonder ontplofte toestanden en opstaande haartjes, is door het in een knot te draaien. Gebruik geen elastiek (geeft een knik in je haar), maar zet je knot vast met een steekspeld ? dan krijg je ook nog eens een natuurlijke slag.

2 Test 1,2,3Voordat je verzorgende haarproducten gaat kopen, is het handig om even te testen of je haar een moisturizer of juist proteïne nodig heeft. Hoe? Trek een haartje uit en doe het in een glas met water: zinkt het, dan schreeuwt je haar om proteïne, blijft het drijven, dan heb je een moisturizer nodig.

3 Gebruik een föhnborstelJe kunt je haar het beste drogen met een ronde borstel en een goede föhn (net als bij de kapper). Maar dat is nogal een gedoe: de borstel die vast komt te zitten, föhn die uit je hand valt, je kent het wel. Oplossing voor dit probleem is de föhnborstel. Die föhnt en maakt je haar tegelijkertijd glad, en hij is veul handiger in gebruik.

4 Verzorg je hoofdhuidJe hoofdhuid is vaak een vergeten gebied. Maar hoe sterker je hoofdhuid, hoe sterker het haartje dat eruit groeit. Gebruik bijvoorbeeld de Lengthening Hair & Scalp Elixir van Alterna, die zorgt niet alleen dat je haar sneller gaat groeien, maar ook dat je hoofdhuid sterker wordt. En daardoor heb je minder last van haren die afbreken en uitvallen.

5 Gebruik een pre-shampooPre-shampoo is hét nieuwe ding: het voedt je haar extra intens en bereidt het voor op de wasbeurt. Je gebruikt een pre-shampoo zo: maak je handen vochtig, verdeel wat pre-shampoo in de drogere gedeeltes (puntjes) van je haar. Laat het intrekken terwijl je je tanden poetst en je gezicht wast en spoel het daarna uit onder de douche. Veel handiger dan een masker dat vaak wel 20 minuten moet intrekken.