Dít gebeurt er met je lichaam na het eten van een Big Mac.

Natuurlijk weten we dat fast food slecht voor ons is, maar dat weerhoudt ons er niet van om af en toe tóch een Big Mac op te peuzelen. Dat kun je bete

Dít gebeurt er met je lichaam na het eten van een Big Mac.

Voortaan toch maar ergens anders snacken.

Natuurlijk weet je dat fast food slecht voor je is, maar dat weerhoudt je er niet van om af en toe tóch een Big Mac op te peuzelen, right? Dankzij deze informatie van Fast Food Menu Price wordt het makkelijk de grote gele M voortaan te weerstaan.

Een regular Big Mac met kaas en saus bevat 540 calorieën, zónder het broodje – je leest het goed. Je bloedsuikerspiegel schiet erdoor de pan uit. Het gevolg? Je hersenen laten een hogere dosis feelgood chemicaliën vrij (zoals dopamine), waardoor je blíjft eten.

Ook het broodje is niet zo onschuldig, want het bevat fructose en andere suikers, die ervoor zorgen dat je naar nog meer junk food snakt. 30 minuten na het eten van het broodje en de met-sodium-volgestouwde-burger, is je lichaam uitgedroogd door al het zout. Niet al te best voor je bloeddruk. Bovendien ga je er nóg meer door eten.

Normaal gesproken doet je lichaam er 24 tot 72 uur over om voedsel te verteren, maar omdat hamburgers vetter zijn dan je gemiddelde maaltijd, duurt het meer dan drie dagen voordat je een hele Big Mac hebt verteerd. Nogal zwaar op de maag dus.

Nooit meer naar de Mac, dat gaat misschien wat ver, maar falafel is ook lekker...

We hebben ook goed nieuws, want dit drankje verbrand dus vet >