Dit zijn de 10 allerbeste reisbestemmingen ter wereld

Reisbijbel Lonely Planet heeft de tien allermooiste plekjes op aarde voor je op een rijtje gezet. Aanschouw, geniet en indien mogelijk: gaat heen.

Dit zijn de 10  allerbeste reisbestemmingen ter wereld

Welke kun jij al van je bucket list afstrepen?

Reisbijbel Lonely Planet koos de tien allermooiste plekjes op aarde. Check, geniet en indien mogelijk: ga!

1/ Angkor Wat, CambodjaDeze Hindoeïstische tempel wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld, en wordt omringd door talloze andere tempels met ieder hun eigen verhaal. Tip: bezoek de tempel bij zonsopgang (of -ondergang). Adembenemend mooi. 

2/ Great Barrier Reef, AustraliëHet grootste koraalrif ter wereld, zelfs te zien vanuit de ruimte! Een absolute must-see.

3/ Machu Picchu, PeruEen oude Inca-stad die níet verwoest werd door de Spanjaarden – simpelweg omdat ze 'm nooit gevonden hebben. Ook gaaf: het bergstadje is te voet te bereiken via de Inca Trail, een pad van zo’n 45 kilometer (berg op). Niet voor watjes, maar superbijzonder.

4/ Chinese Muur, ChinaEen muur van ruim 6.000 kilometer die het vroegere keizerrijk moest beschermen tegen vijandige volkeren. Het prachtige uitzicht krijg je bij een wandeling over de muur cadeau.

5/ Taj Mahal, IndiaDit imposante, marmeren grafmonument werd ooit door een Indiase keizer gebouwd als laatste rustplaats voor zijn geliefde vrouw. Ondermeer door de prachtige symmetrie werd dit hét symbool van India.

6/ Grand Canyon, Verenigde StatenEen prachtig natuurgebied dat is ontstaan door het wegslijten van gesteente. Geniet van het immense park vanaf een uitkijkpunt, of daal helemaal af naar beneden – hier moet je wel twee dagen voor uittreken. Net als Ankor Wat is dit wereldwonder het mooist wanneer de zon opkomt of ondergaat.

7/ Colosseum, ItaliëHet grootste amfitheater van het voormalige Romeinse Rijk en hét symbool van Rome.

8/ Watervallen van de Iguazú, Brazilië/ArgentiniëDe grootste watervallen van Zuid-Amerika, op de grens van Argentinië en Brazilië, zijn maar liefst 2,7 kilometer breed en het water valt tot wel 82 meter (!) naar beneden.

9/ Alhambra, SpanjeMiddeleeuws paleis in de stad Granada. Een populaire plek voor kunststudenten maar ook voor de 'gewone' bezoeker een lust voor het oog. Let wel op: er mogen maar een bepaald aantal bezoekers per dag naar binnen, dus vooraf een kaartje kopen is verstandig.

10/ Hagia Sophia, TurkijeVoormalige kathedraal én moskee in Istanbul. Tegenwoordig is het een museum met prachtige mozaïeken en architectuur. Met recht de grootste trekpleister van de Turkse hoofdstad.

De top-10 is onderdeel van het nieuwe boek Ultimate Travelist. Het boek bevat nog 490 andere must-sees en is hier te koop.

Dit zijn de 10 beste stranden van Europa >Dé beauty essentials voor op reis >