TV-tip! Saint Laurent vs. Lagerfeld

Donderdag 17 september om 23.00 uur zal de Close Up-documentaire over modeontwerpers Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld te zien zijn op AVROTROS, NP

TV-tip! Saint Laurent vs. Lagerfeld

Koop de popcorn maar vast in, want vanavond zit jij aande buis gekluisterd!

Op die dag zendt AVROTROS om 23.00 uur op NPO2 de Close Up-documentaire over twee bijzondere modeontwerpers uit: Yves Saint Laurent versus Karl Lagerfeld. De twee beroemdheden beweerden nadrukkelijk elkaar niet als rivaal te zien, maar de vriendschap uit het begin van hun carrière bekoelde in de loop der jaren aanzienlijk.

In de documentaire Saint Laurent versus Lagerfeld vertellen Pierre Bergé (Saint Laurents’ levenslange partner, zowel privé als zakelijk) en Karl Lagerfeld hoe het de twee in de jaren na hun ontmoeting bij een modewedstrijd (waar Lagerfeld Laurent meteen uitgesproken en geestig vond) verging. Saint Laurent vierde successen, eerst voor Dior en daarna aan het hoofd van zijn eigen modehuis. Ondertussen werkte Lagerfeld voor huizen als Chloé, Fendi en ten slotte met groot succes voor Chanel.

Ondanks hun vergelijkbare jeugd en het bereiken van de toppen van de roem, konden de twee niet méér van elkaar verschillen. Toch bleef het wederzijdse professionele respect tussen de twee voormalige vrienden altijd bestaan.

Een strijd tussen je favoriete modeontwerpers, vol spanning, inspiratie en mode. Dit wil je niet missen!