Dit verdienen de grootste bloggers op aarde

Een blog hebben is niet alleen maar een leuke hobby, voor de grootste der aarde is het een aardige cash cow. Wat verdienen die bloggers nou eigenlijk?

Dit verdienen de grootste bloggers op aarde

Eh… carrièreswitchdan maar?

Een blog hebben is niet alleen maar een leuke hobby, voor de grootsten der aarde is het een aardige cash cow. Wat verdienen die bloggers nou eigenlijk? Er komen nauwelijks harde cijfers naar buiten, maar we wisten er toch een paar op te duikelen. En ze zijn niet mis!

Chiara FerragniGeloof ons, dit wil je eigenlijk niet weten. Chiara Ferragni, van The Blonde Salad zou ongeveer 8 miljoen dollar per jaar verdienen. HOLY MOLY! Dat zijn nog eens serieuze knaken. Chiara haalt een groot deel van haar inkomsten uit affiliates (adverteerders belonen haar voor betalende klanten die via haar website zijn binnengekomen).

Song of StyleAimee Song sloot zescijferige deals met een aantal merken. Als Aimee een item post, raakt het diezelfde dag nog uitverkocht. Ze krijgen er dus iets voor terug, de merken die hard cash op tafel leggen.

BryanboyEen van de grootste mannelijke fashionbloggers, Bryanboy, verdiende in 2010 al zo’n 100.000 dollar per jaar. Inmiddels is dat getal flink omhooggegaan. Bryanboy haalt veel inkomsten uit appearances en gesponsorde posts op social media.

Sea of ShoesDeze dame verdient ongeveer 45.000 dollar per maand aan haar blog, maar investeert ook aardig wat. Jane Aldridge zegt ongeveer 70.000 dollar per jaar aan schoenen uit te geven. Halleluja.

The SartorialistScott Schuman fotografeert tegenwoordig niet meer alleen voor z’n blog, maar mag ook vooraanstaande bladen tot zijn klanten rekenen. Scott gaf ooit toe een goede deal te hebben gesloten met American Apparel en Net-A-Porter, samen voor zo’n 1.000.000 dollar.

Refinery29Justin Stefano en Philippe von Borries zijn de founders van de website refinery29.com met dagelijks nieuws over mode, beauty, werk, cultuur enzovoorts. De website zet ongeveer 24 miljoen dollar per jaar om. Ja, je leest het goed. 24 miljoen dollar!

6 tips om die promotie binnen te slepen >