Liefde op de werkvloer: go or no?

Liefde op de werkvloer, kan dat? Lees snel meer.

Liefde op de werkvloer: go or no?

Wat vind jij?

Het grootste deel van onze tijd besteden we op het werk, met collega’s die vaak dezelfde interesses hebben. Niet gek dus dat er wel eens wordt geflirt op de werkvloer. Maar hoe zit het met liefde tussen collega’s? Kan dat eigenlijk wel?

Uit een enquête van datingwebsite eDarling blijkt dat de meeste mensen een date met een collega wel zien zitten (zo’n 70 procent). Daarnaast fantaseren veel werknemers wel eens over een collega, vooral over personen uit het eigen team (72 procent). En: 1 op de 3 ondervraagden heeft daadwerkelijk een relatie (gehad) met een collega.

Voors & tegens?Er zitten voor- en nadelen aan relaties op kantoor. Uit onderzoek komt naar voren dat mensen met een relatie op het werk gelukkiger zijn met hun baan, gemotiveerder zijn én daardoor beter presteren. Ook positief: stellen melden zich minder vaak ziek. Maar er is ook een keerzijde: werkromances kunnen mislopen. Dat kan leiden tot problemen tussen ex-partners, wat de spanning op het werk verhoogt – waardoor de productiviteit weer daalt.

Wat vind jij? Moeten werk- en privéleven gescheiden blijven, of moet een romantische uitspatting op kantoor kunnen? Laat het ons weten in de reacties of op onze Facebookpagina.

Is hakken dragen naar kantoor wel een goed idee? >De 5 geheimen van een gelukkige relatie >