6 x Dit wist je nog niet over Victoria’s Secret

Deze dingen wist je nog niet over de lingeriegigant Victoria’s Secret.

Lees ook

Victoria’s Secret maakte afgelopen week de line-up bekend van de modellen die mee mogen lopen tijdens de grootste lingerieshow ter wereld. Daarmee lijkt het aftellen naar de beruchte show – die plaatsvindt op 9 december – écht van start te zijn gegaan. Een mooi moment om wat meer te weten te komen over de lingeriegigant. Lees en leer.

1 Victoria’s Secret werd – ja écht waar – opgericht door een man. Roy Raymond was net afgestudeerd en schaamde zich dood als hij lingerie voor zijn vrouw moest kopen in een warenhuis. Zijn winkels werden daarom gebruikersvriendelijk voor mannen ingericht: er waren een aantal voorbeeldsetjes te zien, waarna het personeel de mannen vriendelijk verder hielp.

2 Wie is die beruchte ‘Victoria’ uit de gelijknamige merknaam dan? Aangezien de eerste winkels een Victoriaanse inrichting hadden is het merk vernoemd naar de Engelse koningin Victoria uit de 19e eeuw. Wat haar lingeriegeheim was? Dat blijft vooralsnog een secret.

3 Hoewel de Victoria’s Secret Fashion Show een hoop mannelijke kijkers trekt zijn de beruchte Angels zijn niet bedoeld om bij hen in de smaak te vallen. De Angels worden er juist op geselecteerd dat ze aantrekkelijk zijn voor andere vrouwen. Het idee hierachter is simpel: vrouwen maken 98 procent van de kopers uit.

Victoria's Secret Fantasy Bra 2014

4 Tijdens de Victoria’s Secret Fashion show wordt er altijd één model uitgekozen die de beroemde ‘Fantasy Bra’ draagt. Deze fameuze beha is vaak miljoenen waard en het is dan ook een hele eer om ‘m te dragen. Dit jaar is er een primeur: voor het eerst zijn er twee beha’s ontworpen die gedragen zullen worden door long-time Angels Alessandra Ambrosio en Adriana Lima. Naar verluid is hiervoor gekozen omdat de twee Angels na deze show hun wings aan de wilgen zouden hangen.

5 Het budget voor de jaarlijkse lingerieshow is enorm: in 2011 werd er bijna 10 miljoen (!) euro aan het spektakel uitgegeven. Een flinke stijging ten opzichte van de eerste show in 1995, waarvoor ‘slechts’ zo’n 100.000 euro nodig was.

6 Victoria’s Secret Angels krijgen flinke loonstrookjes en behoren hierdoor tot de rijkste modellen ter wereld. Zo is voormalig Angel Gisele Bündchen het best betaalde model van dit jaar. Angels Doutzen Kroes en Adriana Lima staan op plaats 2 en 3.

De Victoria’s Secret Fashion Show 2014 wordt op 15 december uitgezonden door Net5. >

Foto: Victoria’s Secret

Laatste nieuws

Zie ook