Michelle Obama geeft modeworkshop in het Witte Huis

First lady Michelle Obama toverde ze het Witte Huis onlangs om tot een heus mode-walhalla. Ze organiseerde er een ‘Fashion Education Workshop’.

Lees ook


First lady
Michelle Obama toverde ze het Witte Huis onlangs om tot een heus mode-walhalla. Ze organiseerde er een ‘Fashion Education Workshop’ voor zo’n 150 lucky aspirerende modeontwerpers.

Er was een flinke A-list aanwezig om de studenten de fijne kneepjes uit het vak te leren. Zo introduceerde niemand minder dan Vogue-hoofdredactrice  Anna Wintour de bekendste vrouw van de Verenigde Staten, en designers als Diane von Furstenberg, Zac Posen, Jason Wu en Narciso Rodriguez gaven tijdens het evenement speeches over allerlei aspecten uit de mode-industrie.

Mode is hard werken
Ook Michelle zelf  deelde haar ervaringen uit de mode. Mensen denken volgens haar veel te vaak dat de mode-industrie alleen om catwalks en rode lopers draait: “De waarheid is dat de kleren die je ziet op magazine covers het eindproduct zijn van een lang, ingewikkeld en moeilijk proces. Dat heb ik geleerd door te werken met veel designers”. Ze tipte passie en creativiteit als de keywords uit de fashionindustrie, want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Leuk detail: Michelle droeg zelf geen ontwerp van één van de sprekende designers, maar van Natalya Koval, een studente aan het New Yorkse Fashion Institute of Technology. Zij was de winnares van een ontwerpwedstrijd.

Foto: Instagram (@michelleobama)

Meer fashionnieuws? Check dan bijvoorbeeld deze designer, die de Eiffeltoren omtovert tot catwalk.

Laatste nieuws

Zie ook