Holadijee: wat zijn Nederlandse designers goed bezig in New York

Terwijl de catwalks in Lincoln Center volliepen met Nederlandse modellen, begaven Nederlandse designers zich op hele andere hoogtes tijdens de NY Fash

Lees ook


Terwijl de catwalks in Lincoln Center volliepen met Nederlandse modellen, begaven Nederlandse designers zich op hele andere hoogtes tijdens de NY Fashion Week. Marie Claire’s Joosje was erbij.

Op de drieëntwintigste verdieping van het citizenM Hotel (om de hoek van Times Square) werden er namelijk oranje cocktails gedronken op een duurzaam Hollands fashionfeestje: Green Drinks NYC presents: Dutch Eco Fashion. Oftewel, modieuze merken die door hun duurzaamheid lang meegaan. Onze selectie van de meest eco-friendly én hippe producten:

Joosje goed4Lease A Jeans
Het merk MUD Jeans heeft een nieuw project genaamd Lease A Jeans, waarbij klanten hun broeken niet alleen kunnen kopen, maar ook huren. De jeans zijn te huren voor één jaar, daarna zijn er 3 opties: 1) keep it, 2) switch it, of 3) send it back. De broeken zijn gemaakt van organisch katoen en makkelijk recyclebaar.

Joosje goed2

KAZMOK
Het strakke design van de KAZMOK-shopper geeft de tas een Brooklyn-warehouse gevoel. De collectie bestaat uit een serie van tassen, trolleys, laptoptassen én accessoires, gemaakt van gebruikte transportbanden. Dit bijzondere materiaalgebruik geeft de items een uniek karakter en bovendien wordt elke tas met de hand gemaakt.

Joosje goed1Dopper
Dopper zorgt ervoor dat plastic waterflesjes een overbodige luxe worden. Het witte deel van de Dopper is omgekeerd een bekertje met voetstuk: hip én handig. Als je de Dopper-app downloadt kun je bovendien binnen no-time een gratis watertappunt in de buurt vinden, waardoor er dankzij Dopper nul kosten aan het drinken van water verbonden zijn.

Joosje goed3

Van Jos
Als je iets bestelt uit de vrouwelijke collectie van Van Jos voor je business wardrobe krijg je er een klein cadeautje bij. Ben je uitgekeken op je item? Geef het dan door aan iemand die je iets bijzonders gunt. Dat is het idee van Van Jos: wat mooi is, wil je doorgeven.

 

Joosje goed 5Bough Bikes
Onder het motto ‘Be touched by nature’ beloven de robuuste fietsen van Bough Bikes een unieke rijervaring. De fiets kost wat, maar het duurzame eikenhout én de automatische versnellingen zorgen wel voor een hele stoere stadslook.

 

Joosje opening af

Door: Joosje Duk

Laatste nieuws

Zie ook