Expotip: Diane Arbus

Soms komt er een fotograaf voorbij die iets verandert waardoor het vak nooit meer hetzelfde zal zijn. Liefhebbers opgelet Speciaal voor bezoekers die

Lees ook

Soms komt er een fotograaf voorbij die iets verandert waardoor het vak nooit meer hetzelfde zal zijn. Diane Arbus was zo iemand. Door het gewone leven in een ongewoon daglicht te zetten creëerde Arbus vaak aanstootgevende kunst. Haar ruime collectie van maar liefst 200 foto’s is vanaf 26 okt te zien in FOAM.

Haar onderwerpen en inspiratie vond ze voornamelijk in New York. Het straatbeeld en de maatschappij van die tijd stroomt feilloos van haar foto’s af en geeft je een kijkje in de geschiedenis. Van gezinnen tot travestieten en van zigeuners tot beroemdheden. Ze legde het allemaal vast. Met deze, voor die tijd gewaagde keuzes veranderde zij voorgoed hoe wij naar de wereld kijken.

Liefhebbers opgelet
Speciaal voor bezoekers die meer willen weten over Arbus’ manier van denken en leven zijn er drie afzonderlijke ruimtes ingericht. Hierin vindt je biografisch materiaal, boeken, notitieboekjes, correspondentie en andere geschriften waarin ze haar doelen, obstakels en fotografische strategieën beschreef. Super veel inspiratie dus.

Diane Arbus
Locatie: FOAM Amsterdam
Datum: 26 okt t/m 13 jan

Fotocredit: Diane Arbus, Identical twins, Roselle, N.J. 1967, Copyright © The Estate of Diane Arbus

Laatste nieuws

Zie ook