Boekentip: De Máxima Generatie

Lees ook

Je zou het niet zeggen, maar prinses Máxima mag vandaag alweer veertig kaarsjes uitblazen. Ter gelegenheid van haar verjaardag is het project De Máxima Generatie gelanceerd: een boek waarin 40 generatiegenoten een persoonlijke brief aan onze toekomstige koningin hebben geschreven.

Te oud voor poppenkast
Nu is de grote vraag natuurlijk: wat staat er in deze brieven? En door wie zijn ze geschreven? Wel, Robert Vuijsje liet Máxima weten dat ze te oud is voor een poppenkast: ‘Ga iets doen’, schreef hij. ‘Open een dansschool voor houterige Nederlandse mannen, ga weer bij een bank werken, importeer Argentijns rundvlees – het maakt niet uit wat het is’. Susan Visser had een andere tip: ‘Trap er niet in, Máxima! Pas je identiteit niet aan je personage aan, maar je personage aan je identiteit’.

De brieven brengen niet alleen republikeinse of juist koningsgezinde gevoelens naar boven, maar vormen ook een beeld van deze tijd. Andere generatiegenoten die meewerkten zijn onder meer Sanne Wallis de Vries, Lodewijk Asscher en Hafid Bouazza.

De Máxima generatie, € 10 (Bol.com)

Laatste nieuws

Zie ook