Dit is hoevaak je je kleding zou moeten wassen

Dit hadden we niet verwacht.

Hoe vaak was je je kleren? Want de manier hoe we met onze kleding om horen te gaan, is aan het veranderen.

Wassen

De algemene mening  is dat we onze kleren na elke draagbeurt moeten wassen, maar de realiteit is dat de meesten van ons alleen wassen wanneer dat nodig is. Natuurlijk verdienen onderbroeken en sokken een zeer regelmatige scrub, maar jeans, truien en jasjes kunnen misschien een paar keer een lading overslaan. Aangezien de mode-industrie de grootste vervuiler van water ter wereld is, wordt het tijd dat we onze ogen openen en de kraan dicht draaien.

Lees ook: De mini bag is dé musthave van dit seizoen

Microplastic

De kleren die wij kopen kunnen plastic bevatten. Wanneer we deze kleding wassen, komen er kleine vezels vrij die bekend staan als microplastic. Die worden door de afvoer gespoeld. Kortere wasbeurten en minder vaak wassen kunnen helpen om het aantal microvezels dat in ons milieu terechtkomt, te verminderen. Een belangrijke bron van microplastic lijkt te worden gevormd door rioolwater, dat vervuild is met vezels uit de wasmachine. Stel je eens voor hoeveel van deze kleine etterbakjes zich verstoppen tussen jouw favoriete aankopen.

Milieu vriendelijk

We kunnen allemaal de overgang  naar milieuvriendelijkere werkwijzen in de modewereld ondersteunen door verstandig te wassen en bewuster om te gaan met ons waterverbruik. Op die manier kun je de planeet redden en wat geld besparen.

Bron: PopSugar UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws