Zó vind je de bh die het beste bij jou past

Handig om te weten.

Lees ook

Wist je dat de meeste vrouwen de verkeerde bh-maat dragen? Dit zou niet het geval zijn als we  wisten waar we op moeten letten tijdens het uitzoeken. Daarom hebben we dé manier gevonden, zodat je straks wel een perfect zittende bh hebt. 

Controleer de cups

De cups moeten je borsten volledig omhullen. Het moet niet ‘overlopen’ om het zo maar te zeggen. De volledige borst moet er vlekkeloos in passen. 

Lees ook: Zó vind je de perfecte lingerie voor onder je trouwjurk

Controleer de onderband

Als de onderband omhoog kruipt, weg zakt of te strak zit dat het ongemak veroorzaakt, dan raden we je aan om een maat kleiner of groter te nemen. Dit hangt af van hoe de bh zit.

Controleer de bandjes

De bandjes moeten comfortabel op je schouders zitten en het grootste deel van de steun moet van de onderband komen. De onderband moet nauwsluitend, ondersteunend en horizontaal zitten zonder omhoog te kruipen.

Controleer waar de beha zit

Het is ook de moeite waard om te controleren waar je bh zich bevindt. Als hij tussen je borsten ruimte overlaat, of als de beugel op borstweefsel zit, past hij niet goed bij je. Je kunt dit controleren door op het uiteinde van de beugel te drukken. Als het terug stuitert, betekent dit dat de beugel op het borstweefsel zit en niet goed past.

Hulp

Om er helemaal zeker van te zijn dat je de juiste maat hebt kan je in een lingerie winkel vragen om professionele hulp. Zij weten precies waar ze naar moeten kijken en hoe de beha hoort te zitten. Better safe than sorry!

Vervanging

Kleur en vorm zijn de twee belangrijkste tekenen die je kunnen vertellen wanneer het tijd is om een beha te vervangen. Als de onderband te los zit terwijl je ‘m op het strakste haakje hebt zitten of als de bandjes niet meer op hun plaats blijven zitten, dan geeft je bh niet langer de ondersteuning die je nodig hebt. Ook als de kleur begint te vervagen en de stof een beetje rafelig is geworden, heb je het perfecte excuus om jezelf te trakteren op nieuwe lingerie! 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook