5 Tekenen dat je de verkeerde persoon datet

Ai...

Je ooit afgevraagd of je wel met de juiste persoon aan het daten bent? Deze 5 tekenen kunnen erop wijzen dat je wellicht met de verkeerde in zee bent gegaan. 

1. Je wordt snel en gemakkelijk verliefd 

Wist je dat verliefdheid je hersenchemie verandert? Het roept een soort gelijke reactie op als bij het gebruik van alcohol of drugs. Het kan een manier zijn om het echte leven te ‘vermijden’ en je eigen gevoelens te onderdrukken. “Voor mij was het obsessief bezig zijn met een jongen, een manier om te ontsnappen aan een turbulent en soms angstaanjagend huiselijk leven”, vertelt auteur Persia Lawson

Lees ook: Dit moet je blijkbaar nooit doen tijdens een eerste date

2. Je geeft je relatie voorrang boven al het andere

Als je je ook schuldig maakt aan het plezieren van anderen, je partner boven jezelf kiest of je doelen op een hold zet voor je partner, dan kan het zijn dat je met de verkeerde persoon uitgaat. “Mensen in disfunctionele relaties verliezen vaak wat ze zelf belangrijk vinden. Als je het gevoel hebt dat je voortdurend andere mensen aan het pleasen bent en je altijd doet wat je partner wil doen, dan kan het een teken zijn dat je bang bent om jezelf te zijn of om te ontdekken wie je écht bent.”

3. Je gedraagt je impulsief en irrationeel 

Het daten met iemand die niet bij je past, kan een giftige omgeving creëren. Dit kan je aanzetten tot irrationeel en impulsief gedrag. Denk aan vreemdgaan, one night stands et cetera. Volgens Lawson komt dit voort uit angst voor intimiteit. “Ik was doodsbang voor commitment en daarom handelde ik irrationeel in mijn eerdere relaties.” 

4. Je voelt je aangetrokken tot iemand die bezet is

Waarom voelen we ons vaak aangetrokken tot mensen die niet beschikbaar zijn? Het zou komen doordat we bang zouden zijn voor een afwijzing. Volgens Lawson zouden we hierdoor sneller achter mensen aanzitten waarvan we weten dat we ze niet kunnen krijgen. 

5. Niet bereid zijn om je te binden

In deze moderne dating wereld zijn we gewend geraakt aan het spelen van spelletjes. Hierdoor kunnen we door een regelrechte toezegging in paniek raken. Als je van tevoren geen ‘drama’ en het hard to get spelletje hebt meegemaakt, kan het heel vreemd aanvoelen als iemand direct zegt dat diegene je leuk vindt en graag bij je wil zijn. 

Hoe je ervoor zorgt dat je wel met de juiste persoon aan het daten bent? Geloof, respecteer en investeer in jezelf. Wees gelukkig met wie je bent en met wat je hebt. Zodra je hier echt in gelooft, straal je dit ook uit en zal je dat ook aantrekken. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: John Tucker Must Die

Laatste nieuws