Het hebben van een BFF op werk maakt je succesvoller

Blijkt uit onderzoek.

Lees ook

Werkvrienden zijn een abnormaal fenomeen. In een korte tijd kan je een hele goede vriendschap opbouwen. Maar het hebben van een BFF op werk is niet alleen erg leuk maar ook goed voor je carrière.

Vriendschap

Waarschijnlijk hebben jullie een hele diepe band dat je het hele kantoor afzoekt voor haar gestolen beker en uit je dak gaat als iemand haar broodje uit de koelkast probeert te stelen. Er zijn geen grenzen als het op conversatie aankomt; roddels over jullie partners, dieettips, stoelgang en natuurlijk het drama op de werkvloer. Jullie brengen zoveel tijd met elkaar door, dat er niets is wat je elkaar niet kunt vertellen. 

Lees ook: Zo ga je weer aan het werk na je zwangerschapsverlof

Onderzoek

Het blijkt echter dat deze vriendschappen eigenlijk geweldig zijn voor je carrière en je mentale welzijn. Onderzoek heeft aangetoond dat degenen die een sterke vriendschap op het werk hebben, meer geïnteresseerd en tevredener zijn met hun werk. 

Een studie uitgevoerd door Gallup toonde ook aan dat mensen met een BFF op de werkvloer zeven keer meer kans hebben om zich beter te focussen op hun werktaken en/of projecten en daardoor betere resultaten behalen. 

Bron: Glamour UK | Beeld: 2 Broke Girls

Laatste nieuws

Zie ook