DIY: zo maak je van een plain candle een ‘marmeren’ kaars

Met deze hack heb je binnen dertig seconden je normale kaars omgedoopt tot een marble variant.

Lees ook

Uitgekeken op 'gewone', effen kaarsen? Dan hebben wij misschien een leuke DIY voor je! Op TikTok kwamen we namelijk een hack tegen waarmee je een witte kaars binnen een halve minuut omdoopt tot een chique 'marmeren' variant! Enne, deze hack delen we graag met je.

Marble

Je hebt tegenwoordig geen enorm budget meer nodig om een stukje marmer aan je interieur toe te voegen. In een nieuwe TikTok-video die momenteel viraal gaat, zien we hoe je binnen een paar seconden een stijlvolle marmeren kaars maakt. Het enige dat je nodig hebt, is een standaard kaars, een brandende kaars en een halve minuut van je tijd. Voor het beste effect raden we je aan om een witte of crèmekleurige kaars te gebruiken.


Zo ga je te werk

Alle spullen verzameld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! TikTok-gebruiker @thishouse5000 laat zien hoe makkelijk het is. Haal een basic kaars door de vlammen van een brandende kaars et voilà… daar ontstaat je marblekaars! De vlammen zorgen voor donkere vlekken op je kaars, waardoor het marmereffect ontstaat.

Effect

Om het optimale marmereffect te bereiken, moet je de kaars willekeurig door de vlammen laten rollen. Houdt de kaars op sommige plekken iets langer in de vlam en andere juist korter. Op die manier krijg je op sommige plekken die diepzwarte marmer vlek, en op andere een lichtgrijze gloed. Oftewel: typisch marmer. We love it! Ga jij het proberen?

@thishouse5000

Marble candles? Yes please! ##aesthetics ##Winterized

♬ original sound – elijah

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Ellieelien | Video: TikTok, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook