‘Einde avondklok en winkels weer (beperkt) open’

Mits de besmettingscijfers blijven dalen.

Lees ook

Als de besmettingscijfers blijven dalen, dan komt er daadwerkelijk op 10 februari een einde aan de avondklok, zeggen Haagse bronnen. Ook zouden winkels volgende week waarschijnlijk weer beperkt open mogen gaan.

Niet te vroeg juichen

Het is een fijn vooruitzicht, maar we moeten niet te vroeg juichen. De besluiten liggen namelijk nog niet vast. Morgen beslist het kabinet wat er met de avondklok gaat gebeuren, net als de andere maatregelen die op dit moment van kracht zijn. De laatste weken is een dalende trend te zien in de besmettingscijfers, dat is positief. Gisteren lag het aantal besmettingen zelfs het laagst sinds 1 oktober, zo meldde het RIVM.

Scholen weer open

Dit weekend maakte minister Slob van Onderwijs al bekend dat de scholen vanaf 8 februari weer open mogen. Veel ouders zijn blij dat hun kinderen weer naar school kunnen – net als de kinderen zelf, maar er zijn ook zorgen over de gevolgen van deze versoepeling. Het kabinet neemt daarom extra maatregelen, zoals sneltesten voor leraren. Daarnaast moet een hele klas vijf dagen in quarantaine als een leerling positief is getest.

Winkels

Naast de scholen, kunnen ook niet-essentiële winkels vanaf volgende week hun deuren weer beperkt openen, dat melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Klanten kunnen dan bestellingen afhalen die ze online of telefonisch hebben gedaan. Of de winkels direct maandag hun deuren kunnen openen of later in de week, is nog niet bekend.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook