Hoelang duurt het voordat je huidverzorgingsproducten beginnen te werken?

Schrijf een product niet meteen af als je niet binnen een maand resultaat ziet. 

Een make-upvrije dag lassen we – in tijden van een pandemie – sneller in, maar huidverzorging behoudt z’n prioriteit. Er is alleen niets teleurstellender dan ontdekken dat je nieuwe skincare-regime geen resultaat oplevert. Maar wanneer weet je zeker dat je producten niet werken?

Effect

Als je nieuwe huidproducten gebruikt, wil je daar zo snel mogelijk de vruchten van plukken. Een uitblijvend resultaat betekent echter niet dat de producten meteen een enkeltje naar de prullenbak verdienen. Huidgezondheidsexpert Dija Ayodele deelt met Get The Gloss hoelang het kan duren voor je nieuw aangemeten skincare-routine effect kan hebben.

Weken tot maanden

Geduld is een schone zaak, en ook voor huidverzorging gaat dat gezegde op. Het kan dus even duren voor jouw verzorgingsproducten resultaat showen. Wel kun je in sommige gevallen peilen hoelang dat ongeveer gaat duren. Als jouw nieuwe verzorgingsproducten vóór de lancering door consumenten zijn getest, check dan hoelang het duurde voor zij verschil merkten nadat ze het product gingen gebruiken. “Meestal duren die trials minstens twaalf weken”, weet Ayodele. “Ik zeg dus dat je altijd twaalf weken aan moet houden, voordat je kunt bepalen of een product wel of niet werkt.”

Al betekent het niet dat je voor die twaalf weken nooit resultaat zult zien. Het is bemoedigend als het wel gebeurt, maar in sommige gevallen duurt het nu eenmaal langer voor de werkende componenten resultaat tonen. “Neem nu vitamine A, het kan tussen de drie en zes maanden duren voordat je zichtbare verbeteringen van je huid begint te zien”, aldus Ayodele.

Bron: Get The Gloss | Beeld: Marcelo Rangel

Laatste nieuws