Handig! Op deze manier werkt je Face ID ook als je een mondkapje op hebt

Dit trucje wil je weten!

iPhone mondkapje

Even snel je iPhone ontgrendelen in de bus of in de supermarkt zit er helaas niet meer in. Door dat mondkapje is maar de helft van je gezicht te zien, waardoor Face ID niet meer werkt. Maarre, wij hebben hiervoor dé oplossing!

Mondkapje op

Iedereen met een iPhone X of nieuwer zal dit probleem herkennen: je zit in de trein en wilt even op een appje reageren of je staat in de supermarkt en wil met Apple Pay betalen, maar je telefoon wil niet ontgrendelen omdat je een mondkapje op hebt. Face ID werkt normaal razendsnel en is daarom super handig. Met een mondkapje op herkent de functie je gezicht echter niet goed, waardoor je eerst je toegangscode moet invoeren. First world problems, we know, maar irritant is het wel.

Het zou dan ook veel tijd en frustratie schelen als je de telefoon ook gewoon met mondkapje op kunt ontgrendelen. En gelukkig blijkt dat dus ook te kunnen: iCulture heeft ontdekte hoe je Face ID kunt ontgrendelen met mondkapje op. Zo kun je je Face ID helemaal opnieuw instellen, maar dit keer met een mondkapje op.

Nieuw uiterlijk

Wil je liever je oude Face ID behouden, maar óók met je mondkapje op je telefoon kunnen ontgrendelen? Dan kun je een ‘nieuw uiterlijk’ instellen. Hoe je dat doet leggen we stap voor stap uit.

1. Ga naar Instellingen > Face ID en toegangscode

2. Tik op ‘Stel Face ID opnieuw’ om hem helemaal opnieuw in te stellen. Kies ‘Configureer een ander uiterlijk’ om je huidige Face ID aan te passen.

3. Doe je mondkapje op en vouw hem dubbel, zodat het je gezicht voor de helft bedekt en de andere helft vrij is.

4. Scan je gezicht. Geeft je iPhone aan dat je gezicht bedekt is? Verplaats je hand dan een beetje, totdat je verder kunt scannen.

5. Houd je mondkapje op dezelfde plek en scan de tweede ronde.

6. Tijd voor een test! Zet je mondkapje op en probeer je telefoon te ontgrendelen. Als het goed is kun je Face ID nu zowel met als zonder mondkapje ontgrendelen.

7. Werkt het niet? Geen probleem, je kunt het gewoon nog een keer proberen.

Belangrijk om te weten

Voordat je je Face ID opnieuw instelt of aanpast, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Wanneer je een ‘nieuw uiterlijk’ toevoegt, zal de gezichtsherkenning minder nauw zijn. Je Face ID herkent minder gezichtskenmerken, waardoor de beveiliging ook iets slechter zal zijn.

Een ander nadeel: je moet Face ID opnieuw instellen voor alle apps waarvoor je de functie gebruikt, Of deze nadelen opwegen tegen het makkelijker ontgrendelen van je telefoon? That's up to you.

Misschien ook voor jou:
Zijn gebruikte mondkapjes die soms op straat slingeren besmettelijk?
Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress