Single? 4 redenen waarom je dit zou moeten omarmen

Vier het, koester het en geniet ervan.

Dat de pandemie – met de bijkomende maatregelen en avondklok – invloed op je gesteldheid kunnen hebben, wist je waarschijnlijk al. Voor koppels als voor singles, niet altijd even makkelijk. Maar zit je er de laatste tijd veel over in dat je vrijgezel bent? Dan herinneren wij je er graag aan waarom deze tijd eigenlijk iets is om te vieren, te koesteren en van te genieten. We leggen je uit waarom.

1. Je hebt meer ‘me-time’

Je bent vrij om te gaan en staan waar je wil, en je mag zelfs ook een beetje egoïstisch zijn. Althans, als we datingcoach Connell Barrett mogen geloven. “Zonder de verplichtingen die een partner met zich mee kunnen brengen, kun je de boeken die zich op je nachtkastje opstapelen lezen, een huisproject aanpakken of verslaafd raken aan een nieuwe podcast wanneer je maar wil”, vertelt ze aan HelloGiggles.

Afgezien van de mogelijkheden om nieuwe hobby's te ontdekken, biedt deze tijd je ook de kans om écht aan jezelf te werken. “Hoewel onze maatschappij de neiging heeft om zich te richten op romantische partnerschappen als ideaal beeld, zijn er veel momenten in het leven dat single zijn en blijven een heel verstandige persoonlijke keuze is”, zegt klinisch psycholoog Dr. Carla Manly tegen HelloGiggles. Volgens de klinisch psycholoog zou dit een groter gevoel van eigenwaarde kunnen stimuleren, waardoor je uiteindelijk je persoonlijke relaties, carrière en andere levensprioriteiten mee optimaliseert.

2. Richt je op andere mensen in je leven

Nu je geen partner hebt, heb je meer tijd om je te richten op andere mensen in je leven. Denk aan je vrienden, familie, huisgenoten of zelfs collega's. Geef voorrang aan vriendschappen en andere niet-romantische relaties.

3. Je kunt sparen

Ondanks dat een partner vaak een dubbel inkomen oplevert, brengt het ook meer uitgaven met zich mee. Volgens Debt.org is een single leven minder duur. “Je kunt meer van je geld steken in sparen, beleggen, hobby's, kleding of waar je je ook maar op wil uitleven.”

4. Je ontdekt wat je écht wil

Single zijn geeft je de tijd om je voor te bereiden op een relatie. Hoe langer je vrijgezel bent, hoe meer tijd je hebt om uit te zoeken wat je écht uit een relatie wil halen. Enne, dat brengt een groot voordeel met zich mee! Ook directeur relatiewetenschap van datingapp Hinge, Logan Ury, is het daarmee eens.

“Single zijn geeft je de tijd om je te focussen op wie je bent, wat je wilt en hoe je in je volgende relatie voor de dag zou willen komen. Het is een kans om het rustiger aan te doen en te investeren in je mentale gezondheid. Als je weet wie je bent en wat je wil, kun je succesvoller zijn bij het daten en het vinden van je volgende relatie”, aldus Ury tegen HelloGiggles.

Dus: omarm je vrijgezellen bestaan, koester het en geniet ervan. Je investeert op dit moment in jezelf, de rest volgt daarna.

Bron: HelloGiggles | Beeld: Sasha Freemind

Laatste nieuws