Wat te doen als Zoom-belletjes met vrienden vermoeiend beginnen te worden

Op deze manier maak je die videochat met vrienden een stuk fijner!

Al maanden werken we vanuit huis en ons leven speelt zich grotendeels online af. Geen wonder dat videobelletjes met vrienden vermoeiend beginnen te worden – wat overigens niets zegt over jouw waardering voor je vrienden. Gelukkig valt op een simpele manier om te gaan met die Zoom-vermoeidheid.

Vermoeiend

Het kan inspannend zijn om videobelletjes net zo levendig en fun te houden als een daadwerkelijke tête-à-tête met een goede vriendin. Volgens website Stylist vinden velen deze videogesprekken zelfs behoorlijk uitputtend.

En eigenlijk is het helemaal niet zo gek als je daarover nadenkt. Velen spenderen hun werkdag al vanuit huis achter een laptop. Diezelfde positie ’s avonds weer aannemen om uren met een bijna verplicht gevoel met vrienden te kletsen? Not very appealing. Ervaringsdeskundige Megan Murray heeft echter een beter idee. Stel tijdgrenzen!

Gesprekken van drie kwartier

Volgens Murray is 45 minuten 'the golden number' wanneer het aankomt op videobelletjes. In real life zou je aan drie kwartier met een vriendin maar weinig hebben, maar voor Skype-sessies werkt het. Het geeft je genoeg tijd om bij te praten over alle dingen die op dat moment gaande zijn in je leven. Op deze manier hoef je een gesprek ook niet statisch te rekken, simpelweg omdat het ‘bot’ voelt om het gesprek eerder te beëindigen.

Over dat beëindigen gesproken. Ook dat hoeft helemaal niet onhandig te gaan. Vertel vrienden van tevoren dat je alleen maar drie kwartier de tijd hebt en check of dat voor hen ook werkt. Als je na die 45 minuten dan zegt dat je er weer vandoor moet, valt dat niemand rauw op het dak. Perfect!

Bron: Stylist | Beeld: Surface

Laatste nieuws