Dit is waardoor de textuur van je haar kan veranderen 

In je thirties steile lokken, terwijl het een decennium eerder nog golvend was.

haartextuur

Dode of gespleten punten omdat we ons haar föhnen, krullen of zo graag in een andere kleur zien: het zijn dingen die we onze lokken echt zelf aandoen. Toch zijn onze esthetische beweegredenen niet altijd de schuldige voor een veranderende haartextuur. Ook deze zaken kunnen eraan bijdragen.

Hormonale veranderingen

Een zwangerschap bezorgt je niet alleen the glow, maar het kan ook wonderen betekenen voor je haar. Tijdens een zwangerschap piekt het oestrogeenlevel, waardoor het haar dikker en voller wordt. Helaas neemt het oestrogeen na een zwangerschap weer af, waardoor je lokken droog en minder volumineus kunnen worden en waardoor het zelfs kan uitvallen.

En helaas ladies, dit kan ook gebeuren wanneer je in de overgang belandt of dealt met andere hormonale veranderingen.

Medische redenen

Mensen die kanker overleefden kunnen er een andere haartextuur aan overhouden wanneer het haar na chemo terug groeit. Uit verscheidene onderzoeken blijkt zelfs dat chemotherapie de vorm van je haarzakjes ietwat kan veranderen. Hierdoor groeit het haar soms wat krulleriger terug.

Je haarzakjes veranderen

Haarzakjes kunnen niet alleen veranderen door heftige voorbeelden als hierboven. Truth is, er zijn veel redenen waarom haarzakjes kunnen veranderen, en opnieuw spelen onze hormonen hier een grote rol in. In principe zijn haarzakjes kleine openingen in je hoofdhuid waaruit haar groeit. Als die opening kleiner wordt, kan je haar er dunner uitkomen te zien. Dit gebeurt met name wanneer we ouder worden.

Voedingspatroon

Een extra grote pizza kan je maag wel vullen, maar we all know: het is niet de beste keus. Niet alleen je gewicht en huid hebben er wat over te zeggen, maar ook je lokken. Krijg je niet genoeg voedingsstoffen binnen? Dan krijgt je hoofdhuid niet wat het nodig heeft en kan de textuur van je haar veranderen.

Wil jij je manen gezond eten? Kies dan voor voeding met voldoende proteïne, vetzuren en vitamine C.

Bron: PureWow | Beeld: Rachel Claire 

Beauty
  • PureWow
  • Rachel Claire