Waarom het belangrijk is om je aan de houdbaarheidsdatum van je make-up te houden

Controleer jij dit weleens?

houdbaarheidsdatum make-up

Waarschijnlijk is het logo van de houdbaarheidsdatum van je make-up je weleens opgevallen, maar controleer je dit ook regelmatig? Zo niet, you're not the only one. Want: de meerheid van de vrouwen gebruikt haar make-up te lang. Je mascara die je dagelijks gebruikt zal niet zo snel over de datum raken. Maar die ene oogschaduwpalette of opvallende lippenstift die je niet zo vaak gebruikt, daar moet je voorzichtig mee zijn.

Houdbaarheidsdatum

We gebruiken dagelijks make-up en andere cosmeticaproducten en toch weten we er eigenlijk maar weinig van af. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse onderzoeksbureau Opinium Research, dat onderzoek deed naar het make-upgebruik onder vrouwen. Enne, de resultaten waren niet al te best. Het blijkt namelijk dat maar liefst 66 procent van de vrouwen hun make-up blijft gebruiken wanneer de houdbaarheidsdatum al verstreken is. 15 procent van de vrouwen wist niet eens dat er een limiet was.

De gevolgen

Misschien denk je dat het weinig kwaad kan om make-up dat er al een tijdje ligt nog te gebruiken. Een mascara die je twee jaar geleden kocht, maar die nog dicht zit of een lippenstift die je al een jaar hebt, maar slechts twee keer hebt gebruikt: wat kan er misgaan? Nou, meer dan je denkt. Het gebruik van deze make-up kan vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Langdurig gebruik van cosmeticaproducten die over datum zijn, kan zorgen voor een gevoelige huid of infecties. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Hoe lang houdbaar?

Een logische vraag die je nu waarschijnlijk hebt: hoe lang is mijn make-up eigenlijk houdbaar? Dat verschilt per cosmeticaproduct. Oogschaduw, lippenstift en lipgloss kun je 18 tot 24 maanden bewaren, een oogpotlood en lipliner zo’n 18 maanden. Dat is dus allemaal vrij lang. Ook parfum is lang houdbaar, zonder openen zelfs tot ongeveer 36 maanden. Om zeker te weten hoe lang jouw make-up houdbaar is, kun je het beste de verpakking even checken. Daarop staat het altijd vermeld.

Beauty
  • Dingen voor Vrouwen
  • BrunoPress