Au naturel: zo rock je de no make-up look

Beauty editor Marjolein geeft tips.

Heb jij ook het grootste gedeelte van 2020 min of meer make-uploos doorgebracht? You're not the only one! Ook Marie Claire's beauty editor, Marjolein Vermeij, is fan van au naturel. Hoe je deze look creëert met behulp van een beetje make-up? Hieronder geeft ze een paar fijne tips.

Make-uploos

“Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb het grootste gedeelte van 2020 min of meer make-uploos doorgebracht. Niet dat ik mijn gezicht voor die tijd dagelijks vol plamuurde, want ik hou juist van die no make-up make-up-look. Van foundation ben ik nooit echt fan geweest. Ik vind dat je vaak toch ziet dat er iets op zit, en dat wil ik nou juist niet. Maar als ik toch een beetje nodig hebt, let ik op twee dingen.”

Tips

“Ten eerste: een sheer textuur – nét dekkend genoeg en vooral niet onnatuurlijk mat. En ten tweede: je moet dé perfecte kleur te pakken hebben. Ik heb mijn ideale foundation gevonden in Dior Backstage, in de kleur ‘2N’. Mocht jij de jouwe nog niet gevonden hebben: het goede nieuws is dat beautymerken in 2021 een overvloed aan nieuwe foundations lanceren. Sommige helemaal nieuw, andere met een verbeterde formule – Guerlain’s L’Essentiel is nu bijvoorbeeld voor 96% natuurlijk.

Ook voegen veel merken een nieuwe rits kleuren toe aan het assortiment, zodat er écht voor iedere huidskleur, ieder huidtype en elke ondertoon die perfecte tint tussen zit. In de categorie nude lipsticks was er ook lang niet voor iedere teint een geschikte kleur. Dat moest anders vonden de drie zusjes achter CTZN Cosmetics. Hun range bestaat uit maar liefst 25 huidtinten, dus vanaf nu is er altijd een match.”

Shopping

1. Foundation
Dior Backstage Face & Body Foundation

2. Brush
Shiseido Hasu Fude Foundation Brush

3. Anti-age
Sisley Sisleÿa Le Teint Fond De Teint Anti-Âge

4. Les beiges
Chanel Les Beiges Fond De Teint

5. Nude lipstick
CTZN Cosmetics Nudiversial Lip Duo

6. Glowy
Giorgio Armani Luminous Silk Perfect Flow Flawless Foundation

7. Perfectie
Guerlain L'Essentiel High Perfection

8. Serum
ILIA Beauty Super Serum Skin Tint Broad Spectrum

Bron: Marjolein Vermeij | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws